Σαμαράς στη συνέλευση του ΣΕΤΕ: δεν προχωράμε αλλά τρέχουμε για να βγει η χώρα από την κρίση!

«Χειροπιαστή απόδειξη ο τουρισμός ότι θα βγούμε από το τούνελ»

Σαμαράς στη συνέλευση του ΣΕΤΕ:  δεν προχωράμε αλλά τρέχουμε  για να βγει η χώρα από την κρίση!
Μήνυμα ότι ο τουρισμός είναι η πρώτη απόδειξη ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σήμερα στην 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία είχε αναφερθεί προηγουμένως στην ανάγκη εντατικών ρυθμών και τολμηρών κινήσεων.

«Οι φετινές επιδόσεις στον τουρισμό θα αποτελέσουν μια πρώτη, χειροπιαστή ένδειξη ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ. Οι θετικές προβλέψεις ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών διεθνώς» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να βγει από την κρίση, όπως και στη βελτίωση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. « Το κράτος δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη της οικονομίας αλλά σταθερό αρωγό της επιχειρηματικότητας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Όπως συμ��λήρωσε, είναι οι επιχειρήσεις «που δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισόδημα, πλούτο και υγιή ανάπτυξη» και «καθήκον της Πολιτείας είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες στο εξωτερικό».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο γενικότερο έργο της κυβέρνησης, προκειμένου να ανακάμψει η χώρα επισημαίνοντας «δεν προχωράμε, τρέχουμε» και ότι «η χώρα πρέπει να τρέξει για να βγει από την κρίση».

​​​​
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top