Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή: ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών πρέπει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ των μελών

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ια Κίνα, ιδιωτικοποιήσεις και Χρυσή Αυγή

Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή: ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών πρέπει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ των μελών
«Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, στην εμβάθυνση και μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος μέσα των κοινωνία, ενός ρεύματος με ενιαία αριστερή ριζοσπαστική ταυτότητα» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «χρειάζεται οργανωτική και πολιτική συνοχή, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη κατοχύρωση των δημοκρατικών λειτουργιών. Χρειάζεται ένας και όχι δεκατρείς χώροι υποδοχής μελών, και οργανωτικής ένταξης. Χρειάζεται περισσότερη δυνατότητα για σύνθεση απόψεων, και όχι για παραταξιακές μετωπικού χαρακτήρα συμφωνίες ή αποκλίσεις στο εσωτερικό μας».

Η πρόταση του προέδρου της ΚΟ είναι να μην υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια από τις εσωκομματικές παρατάξεις στις διαδικασίες εκλογής οργάνων. «Σήμερα, η κάθοδος σε ξεχωριστή λίστα δε χρησιμεύει ως δικαίωμα στην εκπροσώπηση στα όργανα μειοψηφιών, αλλά ως πολιτική δήλωση διαφοροποίησης από τη δημόσια ενιαία εικόνα του κόμματος. Αυτό δεν βοηθά στο βάθεμα της δημοκρατίας μέσα στο κόμμα, αλλά στο να διαιωνίζεται μια εικόνα εσωτερικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης» επισήμανε.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις συνομιλίες που έχει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κίνα και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη» και να παραχωρήσει «κοψοχρονιάς» δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ επισήμανε ότι οι αλλαγές που προωθούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ίσως μεγαλύτερης σημασίας από εκείνες που ακολούθησαν την πτώση του Τείχους και πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή και συντονισμένη αντίσταση των λαών της Ευρώπης. Κριτική άσκησε και στρ θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμαστεί από τώρα γιατί το μέτωπο της παιδείας θα ξανάρθει σύντομα και δυναμικά στο προσκήνιο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, καταλογίζοντας και πάλι ευθύνες στη ΝΔ ότι τηρεί ίσες αποστάσεις. «Από εδώ και στο εξής, μηδενική ανοχή απέναντι στις συμμορίες, απέναντι στους υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας του λαού μας που έδωσε φόρο αίματος στους ναζί, αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία» σημείωσε. Ισχυρίσθηκε τέλος ότι «ακόμα και οι δημοκράτες που πρόσκεινται στην ΝΔ παρακολουθούν αμήχανοι τα ακροδεξιά ολισθήματα του Σαμαρά να διαδέχονται το ένα το άλλο».








Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top