Κοντά σε συμφωνία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου η τρόικα

Κοντά σε συμφωνία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Πρώτη ανάρτηση: 11/03/2013 23:27

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχεται το ζήτημα της συμφωνίας με την τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως προέκυψε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας. Σήμερα, Τρίτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πού τα βρίσκουν, πού τα... ψάχνουν τρόικα - κυβέρνηση

Σε ότι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προς τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και οι διοικητές των Ταμείων αποχώρησαν πριν το τέλος της σύσκεψης, με στελέχη του υπουργείου να λένε ότι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η τελική συμφωνία για τη ρύθμιση.

Ερωτηθείς, πάντως, παράγοντας του υπουργείου Εργασίας εάν η ρύθμιση θα είναι ταυτόσημη για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε αντίρρηση να είναι κοινής λογικής ρύθμιση, αλλά δεν μπορεί να είναι ταυτόσημη».

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται» ήταν το σχόλιο πηγών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με τις επαφές που έχει το υπουργείο με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Ο κ. Μανιτάκης έχει παραδώσει στην τρόικα το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, αλλά απομένουν και αρκετά τεχνικής υφής ζητήματα, τα οποία, μάλιστα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών επαφών.

Στα μεγάλα αγκάθια από την άλλη είναι η απαίτηση της τρόικας για συνέχιση της είσπραξης του έκτακτου τέλους μέσω της ΔΕΗ, κάτι που απορρίπτει μεταξύ άλλων και η ΔΗΜ.ΑΡ..

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς και ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης. Συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης, ο γ.γ. φορολογικών εσόδων Χ. Θεοχάρης, ο παραιτηθείς Γ. Μέργος, η αντικαταστάτριά του Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στέλεχος του ΓΛΚ, ο διοικητής του ΙΚΑ, η διοικητής του ΟΑΕΕ, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ και ο στενός σύμβουλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρος.

Εκτός από τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, εκ μέρους των δανειστών μας βρέθηκαν στη συνεδρίαση και 13 τεχνοκράτες υπάλληλοι της τρόικας.

Στις 18:00 η συνάντηση με Σαμαρά

Σήμερα, Τρίτη, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα γίνουν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αντώνη Σαμαρά, με το ραντεβού να έχει ορισθεί για τις 18:00.

Στόχος είναι να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top