Παραιτήθηκαν ο Γιώργος Μέργος και ο Τάκης Αθανασόπουλος

Διαβάστε το παρασκήνιο για το τι συνέβη

Παραιτήθηκαν ο Γιώργος Μέργος και ο Τάκης Αθανασόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος.

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση «ΒΟΜΒΑ» που είχε κάνει. «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» είχε υποστηρίξει ο ίδιος σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα, ��λλά και από τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, την παραίτηση του υπέβαλε και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος. Αιτία και των δυο στάθηκε η άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ. κ. Μέργου και Αθανασόπουλου, οι οποίες όπως σημειώνεται υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας και ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.

Η αντικαταστάτρια που λέγεται πως θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Μέργο είναι η στενή συνεργάτης του Υπουργού Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top