Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: «Είναι ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο το “σχέδιο Αθηνά”»

Υποστήριξε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα

«Φτηνό λογιστικό σχέδιο» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με τους φοιτητές να αντιδρούν» επιχειρεί «δια της πλαγίας οδού να ανατρέψει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία».

«Το σχέδιο Αθηνά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα αντιθέτως, το ίδιο είναι ένα πρόβλημα για την ανώτατη εκπαίδευση επειδή έρχεται χωρίς πόρους και διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, να χαρίσει την ανώτατη εκπαίδευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι στρατηγική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημόσια - δωρεάν παιδεία και η προώθηση ενός «εναλλακτικού πανεπιστημίου που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και θα προάγει την επιστημονική γνώση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top