Πρόκληση Ερντογάν: Η υφαλοκρηπίδα είναι δικιά μας!

Σκληρή απάντηση από τους γείτονες για τη διακοίνωση Αβραμόπουλου στον ΟΗΕ

Πρόκληση Ερντογάν: Η υφαλοκρηπίδα είναι δικιά μας!

​«Ανάβουν» τα αίματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λίγες μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών που θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την χορήγηση αδειών έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Τουρκία διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως οι άδειες για έρευνα δόθηκαν εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ότι οι «ισχυρισμοί της Ελλάδας είναι αβάσιμοι στο Διεθνές Δίκαιο».

Στη σχετική ανακοίνωση, οι γείτονες ξεκαθαρίζουν πως θα απαντήσουν αναλόγως στην Αθήνα, αλλά δεν προτίθενται να ακυρώσουν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο. Οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες τ��ς Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το νέο ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Polarcus Samur που ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει αύριο Σάββατο για έρευνες στο νοτιανατολικό Αιγαίο, τελικά θα πραγματοποιήσει έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη με ρηματική του διακοίνωση που κατέθεσε προς τον ΟΗΕ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην παραχώρηση αδειών έρευνας από την Τουρκία σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αβραμόπουλος VS ΣΥΡΙΖΑ για την υφαλοκρηπίδα

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr,η ρηματική διακοίνωση για την υφαλοκρηπίδα έγινε η αιτία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Βίντεο Mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top