Αντεπίθεση Τσίπρα: θέλατε να κρύψετε τους σκελετούς της λίστας Λαγκάρντ

«Καταβάλλει πολιτικό κόστος με τόκο ο κ. Σαμαράς» υποστήριξε

Αντεπίθεση Τσίπρα: θέλατε να κρύψετε τους σκελετούς της λίστας Λαγκάρντ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την δική του ομιλία στη συζήτηση επί της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής.
«Μας κατηγόρησε (ο κ. Βενιζέλος) για φλερτ με την βία για να κρύψει έρωτες που κατέληξαν σε γάμους με τη διαπλοκή… 2,5 χρόνια τώρα ο λαός μας έχει γονατίσει από μια εγκληματική πολιτική και μας έχετε πει ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος και ότι οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Δεν εννοούσατε αυτούς από τους οποίους ζητάμε να πληρώσουν φόρους γιατί η κοινωνία στενάζει. Αυτοί έμειναν εκτός κριτικής και κυρίως εκτός θυσιών. Κάποιοι έλεγαν εδώ πριν δύο χρόνια “μαζί τα φάγαμε”».
Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης για «ομερτά» με στόχο την συγκάλυψη. «Ακόμη και όταν έσπασε η ομερτά, πάλι με όρους μαφίας ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο για να κλείσει όπως-όπως η υπόθεση και να μην μπει κανείς στο άβατο των λογαριασμών, του Χρηματιστηρίου, της Siemens, των υποβρυχίων» τόνισε.

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «η πρόθεση ήταν να μην βγουν οι σκελετοί που έχουν έναν κοινό παρανομαστή τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που δίνουμε για την στάση του πρωθυπουργού».
Τον κ. Σαμαρά κατηγόρησε επίσης ότι επέλεξε σε μία ακόμη συνεδρίαση να απουσιάζει «και παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα του Βενιζέλου». Σε μια άλλη αναφορά προς τον πρωθυπουργό υποστήριξε: «Καταβάλλετε πολιτικό κόστος με τόκο κ. Σαμαρά για τον κ. Βενιζέλο».
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι παρότι «όλοι ξέρουν ότι θέλουμε να έρθουμε στην εξουσία, ποτέ δεν συνδέσαμε την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής με την βιωσιμότητα της κυβέρνησης».

Έκανε επίσης μία αντιπαραβολή της στάσης του κ. Παπακωνσταντίνου με την στάση του κ. Βενιζέλου: «΄Εχουν επιλέξει διαφορετικές γραμμές. Ο πρώτος της αθώας περιστεράς, ο δεύτερος του μαινόμενου ταύρου. Το πρώτο είναι πιο αποτελεσματικό ίσως, το δεύτερο πιο εξοργιστικό».

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top