Παπακωνσταντίνου: ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα!

«Φωτογραφίζει» Διώτη-Βενιζέλο σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα

«Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα» φέρεται να δηλώνει ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου σε έναν στενό κύκλο συνομιλητών του, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι η αλλοίωση δεν έγινε από τα δικά του χέρια αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, με σκοπό την ενοχοποίησή του, «φωτογραφίζοντας» είτε τον κ. Διώτη είτε τον κ. Βενιζέλο, οι οποίοι παρέλαβαν διαδοχικά το επίμαχο υλικό.

Ο κ. Διώτης δήλωσε στην εφημερίδα ότι μένει στη γραπτή ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με την κείμενη ελληνική νομοθεσία και ότι αν χρειαστεί να προσθέσει κάτι άλλο θα το πράξει με νεότερη ανακοίνωσή του.

Αλλά συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου, σύμφωνα με το «Βήμα», αντέδρασαν με οργή στον ισχυρισμό του κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας προκλητική τη στάση του.

Πάντως ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται κατά το δημοσίευμα να οικοδομεί την γραμμή της προσωπικής του άμυνας στην ίδια υπόθεση γύρω από τον συγκεκριμένο ισχυρισμό και να προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να απειλείται με παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο ο υπουργός που όπως υποστηρίζει ζήτησε και έφερε τη λίστα στην Ελλάδα και έδωσε τα ονόματα των δέκα μεγαλύτερων καταθετών για έλεγχο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται επίσης να υποστηρίζει: «από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί προϊόν υποκλοπής, ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρώην ΥΠΟΙΚ ισχυρίζεται ότι δεν έψαξε όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και έτσι δεν γνώριζε ότι περιλαμβάνονται σε αυτή συγγενικά του πρόσωπα.

Υποστηρίζει επίσης ότι δεν πρωτοκόλλησε το αρχικό CD διότι είχε φτάσει στα χέρια του με εμπιστευτικό τρόπο και δεν ήθελε να αποκαλύψει την προέλευση, αν και αντιλαμ��άνεται ότι η απώλεια του αρχικού CD τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον του, δεν προτίθεται να παίξει το χαρτί της παραγραφής και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αθώωσή του, είτε ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης είτε στο Ειδικό Δικαστήριο, αν τελικά παραπεμφθεί σε αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top