Ενημέρωση Αβραμόπουλου από Τσίπρα για την επίσκεψη στη Ν. Αμερική

«Σύμμαχες χώρες Βραζιλία και Αργεντινή» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο ενημέρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας για το πρόσφατο ταξίδι του στη Νότια Αμερική, μέσα σε καλό κλίμα και σε ανταπόδοση για τη «θεσμική συνδρομή» του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι στόχος είναι η «καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό» και η επίτευξη «συναινετικής εξωτερικής πολιτικής». Όπως πρόσθεσε, η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα και ο «καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων» διευκολύνει την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης «η αντιγραφή μοντέλων», αλλά η «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες».

Όπως επίσης υποστήριξε, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ενώ συμπλήρωσε ότι «προτεραιότητα» του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής». Ζήτησε επίσης να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top