Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου: Δεν έκανα καμία αλλοίωση στη λίστα

Αύριο η πρόταση για προανακριτική στη Βουλή - Τι θα γίνει με παραγραφή

Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου: Δεν έκανα καμία αλλοίωση στη λίστα
Στην αθωότητα του επιμένει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσον αφορά τις κατηγορίες που ��ου αποδίδονται ότι αφαίρεσε ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει χαρακτηριστικά: «Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή να μου δώσουν μια λίστα από την Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό».

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η υπόθεση του αλλά και για τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μία χοντροκομμένη σκευωρία»: «Είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή, να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο».

Μιλώντας, εξάλλου, ο ίδιος στη Real News, επικαλείται -όπως τονίζει- την απλή λογική: «Όταν ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει αντιπαράθεση με την αυθεντική λίστα στη Γαλλία, γιατί να έπαιρνα το τεράστιο ρίσκο να αφαιρέσω 3-4 ονόματα μα απευθείας ταυτοποίηση με εμένα; Εξάλλου, εγώ δεν ήμουν αυτός που αναζήτησε τη λίστα και την έφερε στην Ελλάδα; Εγώ δεν ήμουν αυτός που την έδωσε για έλεγχο που κακώς δεν έγινε;».

Την ίδια ώρα, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται να καταθέσουν αύριο την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής στη Βουλή για την υπόθεση όπου θα εξεταστούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Παράλληλα, όπως τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης, θα αντιμετωπιστεί και θα ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το θέμα της παραγραφής που ζητείται έντονα τα τελευταία 24ώρα και έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ συνταγματολόγων. Από την κυβέρνηση, πάντως, διαμηνύουν ότι δεν τίθεται κανένα απόλυτως θέμα παραγραφής εάν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top