Tsipras: Το αφιέρωμα του Guardian στον Έλληνα πολιτικό που άλλαξε το τζιν με το κοστούμι

«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή»

Tsipras: Το αφιέρωμα του Guardian στον Έλληνα πολιτικό που άλλαξε το τζιν με το κοστούμι
«Ήρθε από την πολιτική “ύπαιθρο” της Ελλάδας. Κι όμως για λίγες ημέρες τον Ιούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε το μέλλον του ευρώ στα χέρια του».

Έτσι ξεκινάει το αφιέρωμα του ο Guardian στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τονίζει ότι «είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή»: «Και δε θέλουμε απλά να σταματήσουμε την καταστροφή, το κακό φάρμακο. Θέλουμε επιπλέον να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όλες οι θετικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από εμάς. Το πολιτικό περιβάλλον ήταν ένας από τους λόγους της κρίσης καθώς είχε δημιουργήσει έναν δημόσιο τομέα για να εξασφαλίζει ψήφους».

Όπως αναφέρει στο άρθρο της η αγγλική εφημερίδα, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα του ρητορικού ταλέντου και του χαρίσματος Αλέξη Τσίπρα και εκτιμά ότι εντός του 2013 θα ακουστεί συχνά από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ η λέξη εκλογές.

Ο ίδιος, όπως επισημαίνει η Guardian, τονίζει πως «χάσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο» και εκτιμά ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ». Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται όχι μόνο δεν προσφέρουν λύση αλλά συμβάλλουν στο σπιράλ της χώρας. Ένα νέο haircut είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές».

Η δημοσιογράφος Έλενα Σμιθ, που υπογράφει το άρθρο, αναφέρει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι επενδύει στην καταστροφή και τον αποκαλούν δημαγωγό οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ωστόσο, επισημαίνει η ίδια ότι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πια βάζει νερό στο κρασί του.

Η ίδια, αναφέρει ότι ήδη οι πρώτες γκρίζες τρίχες φάνηκαν στα μαύρα μαλλιά του Αλέξη, ενώ ο ίδιος αποχωρίστηκε το αγαπημένο του τζιν προς χάριν των κοστουμιών και των ιταλικών πουκάμισων. Τέλος, τονίζοντας ότι «είναι από τους λίγους πολιτικούς που δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο», το άρθρο σημειώνει ότι προσπαθεί να βελτιώσει τα αγγλικά του. Ο ίδιος χαμογελώντας τονίζει στην Αγγλίδα δημοσιογράφο με χιούμορ: «Πλέον παρακολουθώ CNN και διαβάζω Guardian!».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top