Νέα σφοδρή κόντρα μεταξύ ΝΔ -Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΣΥΡΙΖΑ

Για την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ κατά της επιχείρησης στη Βίλα Αμαλία

Νέα σφοδρή κόντρα  μεταξύ ΝΔ -Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΣΥΡΙΖΑ
Νέα σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση (και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης) και στη νεολαία του Συνασπισμού (όπως και με ΣΥΡΙΖΑ), που σε μια νέα «εμπρηστική» ανακοίνωση τάχθηκε κατά της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στη βίλα Αμαλία, αποδίδοντας σε σύμπλευση της ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή τη συγκεκριμένη ενέργεια.
«Για την ΕΛΑΣ,το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλλα Αμαλίας,που βάζουν φραγμό με την ύπαρξη τους,στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένας χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί,εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή,της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διελεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Aπ'ότι φαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή,οι “χάρες” επιστρέφονται. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ.

Στην ανακοίνωση , απάντησε αρχικά το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο ανέφερε:
«Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τη νεολαία του Συνασπισμού: στη διαπίστωση ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Κατά τα άλλα, είναι να απορεί κανείς για το πως ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών «μολότοφ» περιγράφεται σαν… «κοινωνικός χώρος»!

Όμως, η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στο χώρο της παράνοιας».

Ακόμη πιο σκληρά, το γραφείο τύπου της ΝΔ σχολίασε:
«Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία.

Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: ‘Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει».
Στη διαμάχη τέλος παρενέβη το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το οποίο σχολίασε:
«Να ευχηθούμε ο Άγιος Βασίλης να φέρει λίγη περισσότερη σοβαρότητα και έμπνευση στα Γραφεία Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που θεωρούν ότι με εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανακοινώσεις θα κατορθώσουν να ξεχάσει η κοινωνία έστω και λίγο τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας, καθώς και να κρύψουν την κοινωνική τους απομόνωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top