Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανανεώθηκε στο παρά πέντε η εκεχειρία με τη Χαμάς

Κατάπαυση του πυρός για ένα ακόμα 24ωρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε λίγα λεπτά προτού εκπνεύσει η ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 07:00 το πρωί, ότι παρατείνεται για ακόμη μια μέρα προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση ομήρων.

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν την παράταση της εκεχειρίας για ένα ακόμα 24ωρο - ΑP

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν την παράταση της εκεχειρίας για ένα ακόμα 24ωρο - ΑP

Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 10 Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς ομήρους

Λίγο αργότερα, η Χαμάς επιβεβαίωσε πως συμφώνησε να παραταθεί, για έβδομη ημέρα, η ανακωχή με τον στρατό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που εφαρμόζεται από την Παρασκευή.

 

 

Το Κατάρ, επιβεβαίωσε και αυτό με τη σειρά του την παράταση της ανακωχής. 

Χθες απελευθερώθηκαν κι άλλοι όμηροι από τη Χαμάς, αλλά και φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ - AP

Χθες απελευθερώθηκαν κι άλλοι όμηροι από τη Χαμάς, αλλά και φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ - AP

«Μόνο ψυθυρίζει. Φοβάται μην κάνει θόρυβο» - Η Έμιλι είναι πάλι ελεύθερη

«Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή πλευρά συμφώνησαν να παρατείνουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για μια επιπλέον ημέρα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας του εμιράτου του Κόλπου, Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή

Η παράταση της ανακωχής εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα. Λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί κι επίσημα από τον ισραηλινό στρατό, η Χαμάς είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ απέρριψε πρόταση που τού υπέβαλε να απελευθερώσει επτά γυναίκες και παιδιά που έχει στα χέρια του και να τού παραδοθούν τα πτώματα άλλων τριών ομήρων που έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, προκειμένου να παραταθεί για ακόμη μια ημέρα η ανακωχή σε ισχύ από την Παρασκευή.

Η εκεχειρία Ισραήλ - Χαμάς θα διαρκέσει έως την Παρασκευή - AP

Η εκεχειρία Ισραήλ - Χαμάς θα διαρκέσει έως την Παρασκευή - AP

Στο Ισραήλ έφτασαν 12 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Κι αυτό «παρότι επιβεβαιώσαμε διαμέσου των μεσολαβητών πως αυτή η ομάδα ομήρων αποτελείται από τους τελευταίους ομήρους που έχει το κίνημα κι εμπίπτουν στη συμφωνημένη κατηγορία ομήρων προς απελευθέρωση», τονίζει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι αρχές του Ισραήλ δεν απάντησαν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Τραγωδία στη Γάζα: Νεκρό βρέφος 10 μηνών - Ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς είχε επίσης καλέσει - πριν την ανανέωση της ανακωχής - τα μέλη του στη Λωρίδα της Γάζας να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πολέμου με τον στρατό του Ισραήλ. 

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ καλούν τις ενεργές δυνάμεις τους να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη τις τελευταίες ώρες της ανακωχής», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

To Ισραήλ υιοθετεί την 4χρονη Αμπιγκέιλ - Η Χαμάς σκότωσε τους γονείς της

Το κείμενο παρότρυνε τα μέλη της να παραμείνουν σε ετοιμότητα «εκτός αν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση της Χαμάς που θα επιβεβαιώνει την παράταση της ανακωχής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top