ΝΑΤΟ: «Ναι στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία»

Δήλωση βόμβα από συνεργάτη του Στόλτενμπεργκ

ΝΑΤΟ: Δήλωση Βόμβα Για Την Ένταξη Της Ουκρανίας Στη Συμμαχία

Σε μια δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο συνεργάτης του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν, όσον αφορά στην ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία. 

«Η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία», δήλωσε ο Γένσεν.

Ουκρανία: 7 νεκροί και 64 τραυματίες από ρωσικούς πυραύλους σε πολυκατοικία

Μιλώντας σε νορβηγικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε σήμερα σημείωσε ότι «υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» και επεσήμανε πως «είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη, προκειμένου να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Γένσεν επισήμανε ότι η συζήτηση για το πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» και ότι «τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία συζητήθηκαν και από άλλους».

Ουκρανία: Σε νέα φάση ο πόλεμος - Εντείνεται η ανησυχία για τα σιτηρά

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι έτσι. Αλλά, αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση», απάντησε απάντησε.

Οργισμένη απάντηση από την Ουκρανία

Οργισμένη ήταν αντίδραση από την Ουκρανία στις δηλώσεις του Γένσεν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν γέφυρα στην Κριμαία

«Ανταλλαγή εδάφους για μια ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

 

 

«Αν Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος σίγουρα θα επιστρέψει με την όρεξη της Ρωσίας να έχει ανοίξει για περισσότερα», προειδοποίησε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τριπλή επίθεση με drone κατά της Μόσχας

Ακόμη όπως τόνισε οι «προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και εγκαθίδρυσης μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δε θα φέρει ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρει και ατίμωση και πόλεμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top