Ουαλία: Οργή για τους θανάτους δύο εφήβων μετά από καταδίωξη της αστυνομίας

Αγρια επεισόδια στο Κάρντιφ

Ουαλία: Επεισόδια Μετά Τον Θάνατο Δύο Εφήβων

Κοινωνική οργή κι αναταραχή προκάλεσε στην Ουαλία ο θάνατος δύο εφήβων, 16 και 15 ετών μετά από καταδίωξη από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με το BBC, ο 16χρονος Kyrees Sullivan και ο 15χρονος Harvey Evans σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε δυστύχημα ενώ επέβαιναν σε ηλεκτρικό ποδήλατο. Κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως τα δύο αγόρια καταδιώκονταν από την αστυνομία. 

Ο 16χρονος Kyrees Sullivan

Ωστόσο η αστυνομία διέψευσε την πληροφορία αυτή και εκπρόσωπός της υποστήριξε πως αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από το δυστύχημα. Πάντως υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει ένα βαν της αστυνομίας να ακολουθεί το ηλεκτρικό ποδήλατο των παιδιών περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο του δυστυχήματος, λίγα λεπτά πριν σκοτωθούν. 

Ο 15χρονος Harvey Evans

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, μετά την κυκλοφορία του υλικού, δήλωσε ότι «μελετούσε το βίντεο» και τα δεδομένα παρακολούθησης των αστυνομικών οχημάτων. 

 

 

«Δεν υπήρχαν αστυνομικά οχήματα στην οδό Σνόουντεν», ανέφερε ο επίτροπος της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας. Όπως ισχυρίστηκε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τραβήχτηκε πέντε λεπτά πριν συμβεί το δυστύχημα. 

 

 

«Δεν υπήρχε κανένα αστυνομικό όχημα στο δρόμο όπου συνέβη το δυστύχημα. Υπήρχε ένα βαν της αστυνομίας σε έναν άλλο δρόμο και η αστυνομία κλήθηκε γρήγορα στο ατύχημα και πραγματοποίησε ΚΑΡΠΑ», είπε.

Τα δυο αγόρια ήταν κολλητοί από μικρά παιδιά

Τα δυο αγόρια ήταν κολλητοί από μικρά παιδιά

Παρά τις δηλώσεις της αστυνομίας όμως, ο θάνατος των δύο εφήβων, που ήταν κολλητοί φίλοι από μικρά παιδιά προκάλεσε σοβαρά επεισόδια στο προάστιο Έλαϊ της Νότιας Ουαλίας.

 

 

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Περίπου 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και από αυτούς οι 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

 

 

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομακτικό κι εντελώς απαράδεκτο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top