Ένοχος ο 34χρονος για τη δολοφονία της μικρής Olivia στη Βρετανία

Με ένα ροζ αρκουδάκι στα χέρια άκουσε την ετυμηγορία η μητέρα της

Olivia Pratt- Korbel

Ένοχος κρίθηκε ο 34χρονος Thomas Cashman για τη δολοφονία της 9χρονης Olivia Pratt- Korbel στο σπίτι της στο Λίβερπουλ, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι είναι έμπορος ναρκωτικών, καταδικάστηκε για φόνο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τραυματισμό με πρόθεση βαριάς σωματικής βλάβης στη μητέρα της Olivia και δύο κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων από το Manchester Crown Court.

Η μητέρα της Olivia, Cheryl Korbel, δήλωσε ικανοποιημένη με την ετυμηγορία, κρατώντας στα χέρια της ένα ροζ αρκουδάκι.

Η Olivia πέθανε όταν ο Cashman πυροβόλησε στο σπίτι της οικογένειας, στις 22 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια μιας «ανελέητης καταδίωξης» για την εκτέλεση ενός άλλου άνδρα.

Ο Cashman πυροβόλησε τρεις φορές τον καταδικασθέντα διαρρήκτη Jozef Nee στον δρόμο της λεωφόρου Kingsheath στο Λίβερπουλ. Ακούγοντας τη φασαρία, η 46χρονη Cheryl άνοιξε την εξώπορτα του σπιτιού να δει τι συμβαίνει και ο διαρρήκτης μπήκε μέσα στο σπίτι της οικογένειας για να προφυλαχθεί.

Η καταδίωξη από τον Cashman συνεχίστηκε, όταν μία από τις σφαίρες που προοριζόταν για τον Nee πέρασε από τον καρπό της Cheryl Korbel πριν χτυπήσει την εννιάχρονη κόρη της στη μέση του θώρακα, προκαλώντάς της θανάσιμα τραύματα.

Η 9χρονη Οlivia που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της από σφαίρα που προοριζόταν για διαρρήκτη- φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια

Η 9χρονη Οlivia που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της από σφαίρα που προοριζόταν για διαρρήκτη- φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια

Τον Δεκέμβριο, ο Cashman δήλωσε αθώος για τη δολοφονία της Olivia, την απόπειρα δολοφονίας του Nee, τον τραυματισμό με πρόθεση να κάνει σοβαρή σωματική βλάβη στην Cheryl Korbel.

Ο θάνατος της Olivia συγκλόνισε την κοινή γνώμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και κλόνισε την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες ακόμη και στα σπίτια τους.

Μετά την ετυμηγορία, η αρχιφύλακας του Merseyside, Serena Kennedy, περιέγραψε τον Cashman ως «δειλό». «Είναι αξιοθρήνητος. Έκανε φοβερό παιχνίδι στη δίκη ότι είναι μπαμπάς και παρόλα αυτά έβαλε την οικογένεια της Olivia σε αυτή τη δοκιμασία. Ελπίζω να σκέφτεται κάθε πρωί όταν ξυπνάει πίσω από τα κάγκελα και κάθε βράδυ όταν πηγαίνει για ύπνο την οικογένεια της Olivia».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top