Λευκός Οίκος: Η Ρίτα Γουίλσον «έκλεψε» την παράσταση τραγουδώντας... Κόκοτα

Ο Τομ Χανκς με τη σύζυγό του στη δεξίωση του Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου

Τιμητική δεξίωση παρέθεσε στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Μάλιστα, στη δεξίωση παρευρέθηκαν ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, η οποία «έκλεψε» την παράσταση, αφού είπε ένα τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα, παρασύροντας και όλους τους παρευρισκόμενους στους ελληνικούς ρυθμούς.

Ρίτα Γουίλσον: Ο Αντώνης Ρέμος της τραγούδησε το «Ρίτα, Ριτάκι»

Ο Χολιγουντιανός αστέρας, Τομ Χανκς κι η Ελληνοαμερικανίδα σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον γιόρτασαν την 25η Μαρτίου μαζί με όλη την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

 

 

Η Γουίλσον ερμήνευσε το τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου «Μια παρένθεση και μόνο» κι όλοι όσοι βρίσκονταν στην εκδήλωση τη συνόδευαν, χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια.

 

 

Εντυπωσιακή ήταν η στιχομυθία ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο, στη Γουίλσον και τον Χανκς. «Εχεις απίστευτο ταλέντο», είπε ο Μπάιντεν στην ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό. «Το μόνο πράγμα που αναρωτιέμαι είναι το γούστο σου για τους άντρες», συμπλήρωσε. Έπειτα, κάλεσε τον Χανκς να τους συνοδεύσει στη σκηνή, με τον αστέρα του Χόλιγουντ να λέει γελώντας ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά «είχε τη σοφία να παντρευτεί Ελληνίδα».

Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον και Τζο Μπάιντεν διασκεδάζουν στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα / Φωτογραφία από AP, Susan Walsh

Στους ελληνικούς ρυθμούς παρέσυρε τους παρευρισκόμενους η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός / Φωτογραφία από AP, Susan Walsh

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν αστειεύτηκε με την αδελφή του που είναι θαυμάστρια του Τομ Χανκς. «Είμαι λίγο ανήσυχος, η αδερφή μου κάθεται δίπλα στον Τομ Χανκς», είπε, εννοώντας ότι μπορεί να τον φλερτάρει.

Η αδελφή του Τζο Μπάιντεν, Βαλέρια / Φωτογραφία από AP, Susan Walsh

Υπενθυμίζεται ότι η Ρίτα Γουίλσον κι ο Τομ Χανκς έχουν τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα από το 2020.

Η ετήσια δεξίωση επέστρεψε στο Λευκό Οίκο μετά από τρία χρόνια

Πάντως, η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας διοργανώθηκε ξανά στον Λευκό Οίκο ως είθισται μετά από τρία χρόνια λόγω διάφορων γεγονότων, καθώς το 2020 δεν είχε πραγματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας, το 2021 πραγματοποιήθηκε ψηφιακά,ενώ το 2022 μετατοπίστηκε για τον Μάιο λόγω προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ. 

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι σε διακήρυξη που υπέγραψε την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε την ημέρα ως γιορτή της δημοκρατίας για την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια φιλίας μεταξύ της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ. Σήμερα, τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που πάντα συνέδεε τα μεγάλα έθνη μας: ότι "εμείς οι άνθρωποι" έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τζο Μπάιντεν φτάνει στο χώρο της δεξίωσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο / Φωτογραφία από AP, Susan Walsh
Η Ελληνοαμερικανική κοινότητα έδωσε το παρών στην τιμητική εκδήλωση / Φωτογραφία από AP, Susan Walsh

Υπογραμμίζεται ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα ο Αριχεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, και άλλοι πολιτικοί, παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου και στενοί φίλοι του Τζο Μπάιντεν. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: 

Πηγή φωτογραφιών AP,  Susan Walsh

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top