Twitter: Διαγραφή fake λογαριασμών που προσποιούνται άλλους χρήστες

Προϋποθέσεις για εγγραφή στο Twitter Blue - Συνδρομή 8 δολαρίων για όλους

 Αντιδράσεις για τις μαζικές απολύσεις στο Twitter από τον Έλον Μασκ 

Τέλος στα ψεύτικα προφίλ που «μιμούνται» άλλους χρήστες στο Twitter βάζει ο Έλον Μασκ, μετά την εξαγορά της εταιρίας. 

Έλον Μασκ: Θα λάβουν αμοιβή τριών μηνών οι απολυμένοι από το twitter    

Ο δισεκατομμυριοούχος ιδρυτής της Τesla, και αφεντικό - πλέον- στο Twitter, δήλωσε χθες ότι οι χρήστες του Twitter που έχουν δημιουργήσει πλασματικά προφίλ που μιμούνται άλλους χρήστες, χωρίς να τα έχουν χαρακτηρίσει ως «παρωδία», θα αποκλείονται μόνιμα από την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

Σε μία ξεχωριστή ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πλατφόρμα προχωρούσε στην έκδοση μιας προειδοποίησης, πριν από την αναστολή του προφίλ. Θα ακολουθήσει ευρεία διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών και δε θα υπάρξει καμία προειδοποίηση αλλά ούτε «εξαιρέσεις».

«Αυτό θα αποτελέσει μία προϋπόθεση για την εγγραφή στο Twitter Blue», δήλωσε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα προκαλεί την απώλεια του σήματος επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη.

Ίλον Μασκ - twitter

Τέλος στα ψεύτικα προφίλ που «μιμούνται» άλλους χρήστες στο Twitter βάζει ο Ίλον Μασκ, μετά την εξαγορά της εταιρίας / Φωτογραφία αρχείου AP (Patrick Pleul)

Όποιος θέλει Twitter... πληρώνει 8 δολάρια 

Η Twitter το Σάββατο αναβάθμισε την εφαρμογή του στο App Store της Apple, προκειμένου να αρχίσει να συλλέγει τη μηνιαία χρέωση των 8 δολαρίων για το μπλε σήμα επαλήθευσης των στοιχείων. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή του 'Ελον Μασκ στο Twitter. 

Μετά το Τwitter έρχονται μαζικές απολύσεις σε Facebook και Instagram

O Μασκ που είναι επίσης, διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, θα έχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Twitter, ενώ τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα θα οργανώσει ένα συμβούλιο επανελέγχου περιεχομένου που θα έχει «διαφορετικές απόψεις σε ένα ευρύ φάσμα».

Δε θα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή την αποκατάσταση προφίλ χρηστών πριν να συνεδριάσει αυτό το συμβούλιο.

Για το θέμα της κατάργησης λογαριασμών χρηστών, ο Μασκ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δε θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στο Twitter, μέχρι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει «μία ξεκάθαρη διαδικασία για να το κάνει αυτό».

TWITTER

Μηνιαία χρέωση των 8 δολαρίων για το μπλε σήμα επαλήθευσης των στοιχείων θα πρέπει να καταβάλλουν οι χρήστες / AP Photo (Godofredo A. Vásquez)

Η οργάνωση μιας τέτοιας διαδικασίας θα απαιτήσει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες, όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, που αφορά και έναν από τους διασημότερους χρήστες του Twitter, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον οποίο έχει απαγορευτεί η πρόσβαση. Το νέο χρονοδιάγραμμα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τραμπ δε θα επιστρέψει πριν από τις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.

Νωρίτερα την Κυριακή, η εφημερίδα «The New York Times» ανέφερε ότι το Twitter καθυστερεί την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαλήθευσης των στοιχείων των χρηστών του για αμέσως μετά από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top