Ουκρανία: Πέντε νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια

Βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια σπιτιών

Ρωσικοί πύραυλοι είχαν πλήξει και κομβόι αμάχων, σκοτώνοντας 23 ανθρώπους στη Ζαπορίζια

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ενώ υπέστησαν ζημίες ή καταστράφηκαν κτίρια κατοικιών και  προκλήθηκαν εκτεταμένες πυρκαγιές, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Ολεξάντρ Σταρούχ. 

 

 

Μία γυναίκα σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό και μία ακόμη την ώρα που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, επεσήμανε ο Σταρούχ στο Telegram. 

Ζαπορίζια: Στον Πούτιν ο πυρηνικός σταθμός μετά από διάταγμα που υπέγραψε

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων», πρόσθεσε. «Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο κορίτσι (…) Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», σημείωσε. 

Ουκρανία βομβαρδισμένο κτίριο

Ρώσικοι πύραυλοι έπληξαν κατοικίες στη Ζαπορίζια

Η Ζαπορίζια είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειας που προσάρτησε η Ρωσία. Η Ουκρανία έχει τονίσει ότι δε θα δεχθεί ποτέ την παράνομη αρπαγή του εδάφους της δια της βίας, ενώ και οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν υπογραμμίσει ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση της Μόσχας.

Ουκρανία:Τους έθαβαν ζωντανούς οι Ρώσοι - Βρέθηκε κουβάς με βγαλμένα δόντια

Εξάλλου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη ρωσικών υπηρεσιών, μετά την προσάρτηση της περιφέρειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top