ΗΠΑ: Αναζητούν serial killer με μοναδικό στοιχείο αυτό το βίντεο

«Βρίσκεται σε αποστολή» λένε οι Αρχές

serial killer στην Καλιφόρνια

Η αστυνομία πόλης της βόρειας Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ αναζητεί έναν serial killer που έχει σκορπίσει τον τρόμο στην περιοχή. Μοναδικό «όπλο» στα χέρια των Αρχών, ένα βίντεο όπου φαίνεται η πλάτη ενός άνδρα, ο οποίος ίσως να είναι ο κατά συρροή δολοφόνος. Δίνουν μάλιστα αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ένοπλος γάζωσε πιστούς σε εκκλησία στην Καλιφόρνια

Η αστυνομία στην πόλη Στόκτον, στην Καλιφόρνια, δημοσιοποίησε χθες Τρίτη βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εικονίζει «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που θέλει να ανακρίνει για σειρά έξι ανθρωποκτονιών, εκτιμώντας πως ο δράστης πιθανόν είναι δολοφόνος κατά συρροή και βρίσκεται σε «αποστολή».

 

 

Οι υποθέσεις αυτές, που έχουν τρομοκρατήσει την πόλη 300.000 κατοίκων σχεδόν εκατό χιλιόμετρα ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, συνδέθηκαν από ειδικούς που έκαναν βαλλιστική εξέταση, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Στόκτον, ο Στάνλι Μακφάντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι δολοφονίες, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, διαπράχθηκαν από την 10η Απριλίου ως την 27η Σεπτεμβρίου. Έξι θύματα υπέκυψαν. Μόνο το έβδομο θύμα των επιθέσεων, μια 46χρονη γυναίκα, επέζησε.

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το κίνητρο» του δράστη, δήλωσε ο Μακφάντεν, προσθέτοντας ωστόσο πως ο δολοφόνος μοιάζει να «βρίσκεται σε αποστολή».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε ακόμη πως δεν είναι σαφές αν τα θύματα  - άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 21 και 54 ετών- συνδέονται μεταξύ τους, και με ποιο τρόπο.

Όλα τα θύματα δέχθηκαν επιθέσεις στο Στόκτον ή τα περίχωρα, με εξαίρεση τη μοναδική επιζήσασα, την 46χρονη που υπέστη επίθεση στο Όκλαντ.

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που δημοσιοποίησε η αστυνομία του Στόκτον δε βοηθά πολύ: δείχνει μόνο την πλάτη ενός άνδρα που βαδίζει, τον οποίο ο Μακφάντεν χαρακτήρισε «πρόσωπο ενδιαφέροντος». Διασχίζει διάδρομο στον εξωτερικό χώρο κτιρίου, είτε πολυκατοικίας είτε μοτέλ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο άνδρας αυτός είναι ο δράστης των φόνων, και πως θέλουν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Κάλεσε τους πολίτες να προσέξουν τις «ανομοιόμορφες δρασκελιές» του άνδρα και την όρθια στάση του κορμού του.

Πρόσθεσε πως προσφέρεται αμοιβή 125.000 δολαρίων για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top