Αφγανιστάν: Μακελειό στην Καμπούλ - Πάνω από 60 νεκροί και 150 τραυματίες

Αναφορές και για τρίτη έκρηξη

Σκηνές χάους στην Καμπούλ μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Εικόνες χάους στην Καμπούλ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το αεροδρόμιο. Δυο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από φανατικούς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που σημειώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο της Αφγανικής πρωτεύουσας. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 150 άνθρωποι. 

Ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ περισσότεροι από τρεις φέρεται να τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν λίγο σημειώθηκε και μια τρίτη έκρηξη, μικρότερης ωστόσο έντασης.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους είναι υπεύθυνος για την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ σύμφωνα με το Politico, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο, ενώ νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

έκρηξη Καμπούλ

Στιγμιότυπο λίγο μετά τη φονική έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - ap images

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις. 

Αφγανιστάν: Φόβοι για νέο χτύπημα στην Καμπούλ – Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση Κορασάν

Φόβοι για νέες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εκφράζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι εκτιμούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Κορασάν που σχετίζεται με το ισλαμικό κράτος ευθύνεται για την επίθεση στην Καμπούλ.

Η δράση της οργάνωσης η οποία συστήθηκε το 2015 προκαλεί τη διεθνή ανησυχία, καθώς πρόκειται για φανατικούς τρομοκράτες που δε διστάζουν να σκοτώνουν αμάχους.  

Παράλληλα, υπάρχει η απειλή του ISIS K που, όπως αναφέρουν πήγες στο CNN, έχουν την ικανότητα και τα σχέδια να διαπράξουν θηριωδίες ενάντια στα απελπισμένα πλήθη των Αφγανών. Αυτός ο φόβος εντοπίζεται κυρίως για τους αμάχους, οι οποίοι επιβιβάζονται στα αεροπλάνα για να διαφύγουν.

Το ISIS K είναι ένα παρακλάδι του ισλαμικού κράτους, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στο Αφγανιστάν και πήρε το όνομά του από την περιοχή Κορασάν. .  

Οι ισλαμιστές του Κορασάν ειναι ορκισμένοι εχθροί, όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και των Ταλιμπάν, καθώς τους θεωρούν… πολύ φιλελευθέρους. Δε διστάζουν να εκπαιδεύσουν ακόμα και ανήλικους στη Τζιχάντ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την τρομοκρατική οργάνωση Χορασάν


 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top