Iσραήλ Εμβόλιο: Το 98% των υγειονομικών ανέπτυξε υψηλά επίπεδα αντισωμάτων

Έχουν περισσότερα αντισώματα και από αυτούς που ανέρρωσαν από τον ιό

εμβόλια

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ, έδειξε ότι το 98% των υγειονομικών που έχει λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, έχει αναπτύξει υψηλά επίπεδα αντισωμάτων.

Κορωνοϊός: Για πόσον καιρό μας προστατεύουν τα αντισώματα

Η μελέτη των 102 δειγμάτων που πάρθηκαν μια εβδομάδα αφότου η χώρα άρχισε να χορηγεί τη δεύτερη δόση, έδειξε ότι τα περισσότερα εμβολιασμένα άτομα είχαν υψηλότερο αριθμό αντισωμάτων από εκείνους που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο είπε ότι μια εβδομάδα μετά τη λήψη της τελικής δόσης, τα αντισώματα ανέβηκαν σε επίπεδο έξι, δηλαδή έως 20 φορές υψηλότερα από την πρώτη δόση.

Μόνο δύο υπάλληλοι ανέπτυξαν χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων, σύμφωνα με τις δοκιμές, ένας εκ των οποίων ήταν γνωστό ότι είχε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο δρ.Gili Regev-Yochay, διευθυντής της Μονάδας Επιδημιολογίας Λοιμωδών Νόσων της Sheba, δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εμβολιασμένα άτομα ήταν απίθανο να είναι φορείς ή μολυσματικά - ένα θέμα που οι επιστήμονες δεν έχουν προσδιορίσει μέχρι τώρα - καθώς τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν αρκετά υψηλά και μπορούσαν να καταστείλουν τον ιό. «Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο λειτουργεί υπέροχα», δήλωσε.

«Τα αποτελέσματα συμφωνούν με τις δοκιμές της Pfizer και ξεπερνούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Περιμένω οι δοκιμές των υπόλοιπων υπαλλήλων που συμμετέχουν να είναι παρόμοιες» είπε. 

Το Ισραήλ ηγείται του παγκόσμιου εμβολιασμού, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε lockdown για να περιορίσει την αύξηση των λοιμώξεων.

Ισραήλ: Τι κρύβεται πίσω από το success story των εμβολιασμών - ρεκόρ;

Από το πρωί της Δευτέρας, 2.116.291 πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, ενώ 309.450 έλαβαν και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80.620 ενεργά κρούσματα του ιού στο Ισραήλ και 552.415 λοιμώξεις από την αρχή της πανδημίας. Πάνω από 4.000 Ισραηλινοί έχουν πεθάνει από COVID-19, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 ανθρώπων μόνο τον τελευταίο μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top