Τουρκία: Αν οι ΗΠΑ δεν αναθεωρήσουν την άρση εμπάργκο θα υπάρξουν αντίμετρα

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Τουρκία

Αν οι ΗΠΑ δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα θέτοντας υπό εγγύηση την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

State Department: Η Άγκυρα αυξάνει τις εντάσεις στην ανατ. Μεσόγειο

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή διοίκηση Κύπρου αγνοεί την ισότητα και την ισορροπία μεταξύ των δύο λαών το νησί». 

«Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητιά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «σε μια περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, η έγκριση από τις ΗΠΑ μιας τέτοιας απόφασης, η οποία δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, δε συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτή την αποφαση και να στηρίξουν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διαφορετικά η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα λάβει με αποφασιστικότητα τα απαραίτητα αντίμετρα με τρόπο που να θέτει υπό εγγύηση την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων με βάση τις νομικές και ιστορικές της ευθύνες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top