Αυτός είναι ο άνδρας που πυροβόλησε στο κεφάλι αστυνομικό

Βρέθηκε στο δωμάτιό του το όπλο

Ο δράστης και το θύμα

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε χθες ένας 20χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι και τραυμάτισε τον αστυνομικό, Σέι Μικαλόνις το βράδυ της Δευτέρας στο Λας Βέγκας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Πρόκειται για τον Έντγκαρ Σαμανιέγκο, στο δωμάτιο του οποίου, σύμφωνα με την έκθεση σύλληψής του βρέθηκε όπλο ίδιου διαμετρήματος με εκείνο που προκάλεσε τον τραυματισμό του Μικαλόνις. 

ΗΠΑ: 29χρονος αστυνομικός πυροβολήθηκε σοβαρά στο κεφάλι

Ο Σαμανιέγκο παραμένει κρατούμενος, καθώς ο δικαστής αποφάσισε να μην ορίσει ποσό εγγύησης, καθώς ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο 20χρονος ήταν ελεύθερος με εγγύηση, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο υποθέσεις για οδήγηση υπό την επήρρεια ουσιών και για κατοχή φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή. 

Ο Μικαλόνις νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κεφάλι του. 

«Αφαίρεσαν τη σφαίρα από το λαιμό του. Η πίεσή του βελτιώνεται. Είναι ζωντανός και παλεύει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Λας Βέγκας Στιβ Γκράμμας.

Ο 29χρονος αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ επιχειρούσε να πραγματοποιήσει μια σύλληψη, την ώρα που η Αστυνομία επιχειρούσε να διαλύσει μεγάλο πλήθος διαδηλωτών μπροστά από ένα καζίνο που παρέμενε κλειστό λόγω του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top