Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο οι επιζώντες - 41 νεκροί

Συνολικά 99 άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο Airbus

Τουλάχιστον δύο επιβάτες του Airbus που συνετρίβη σήμερα σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι σώθηκαν, ωστόσο οι αρχές φοβούνται ότι οι περισσότεροι έχουν σκοτωθεί, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη αν υπάρχουν θύματα –και πόσα είναι αυτά– μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στα σπίτια τους και στον δρόμο. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 41 ανθρώπων, από τους 99 που επέβαιναν στο αεροσκάφος

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιβαίνοντες είναι ένας τραπεζίτης ονόματι Ζαφάρ Μαχμούντ, ενώ όπως μεταδίδει η Daily Mail, εκτός από τον τραπεζίτη άλλα δύο άτομα φέρεται να έχουν ανασυρθεί ζωντανά μέσα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ενας κυβερνητικός αξιωματούχος του Πακιστάν, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ανέφερε ότι ως εκ θαύματος ανασύρθηκαν ζωντανοί επιβεβαιωμένα δύο άτομα: Ο CEO της τράπεζας και ένα ακόμη άτομο, ονόματι Mohd Zubair.
 

 

Η Airbus ανακοίνωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320.

Ο πιλότος της πτήσης PK 8303 έστειλε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου ότι το αεροπλάνο υπέστη απώλεια ισχύος και στους δύο κινητήρες του, κατά την δεύτερη προσπάθειά του να το προσγειώσει, σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net.
 

 

Ο πιλότος φαίνεται ότι ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να το προσγειώσει και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει εκ νέου. Τότε ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή, δηλαδή να βγαίνει εκτός πορείας.

Εκείνος απάντησε «Γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει τους κινητήρες» και ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δόθηκε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους και μετά δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ οι πρώτες εικόνες δείχνουν να έχουν καταστραφεί και σπίτια.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top