Κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ σε Ιταλία και Γαλλία

Ξεπέρασαν τους 190.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως / Reuters

Άλλοι 420 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων στη χώρα σε 25.969. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκαν 3.021 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 192.994. Παράλληλα, 60.498 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξάνεται με 375 περισσότερα κρούσματα, αλλά κατέληξαν 46 λιγότεροι άνθρωποι.

Ιταλία: Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο οι πρώτες μολύνσεις ασθενών από κορωνοϊό;

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 21η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και σε σχέση με χθες, συνολικά, είναι 11 λιγότεροι.

Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας και του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας συνεχίζουν να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην πόλη του Μιλάνου, όπου σήμερα αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και τις περασμένες ημέρες δεν παρατηρήθηκε ο περιορισμός που καταγράφηκε σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν να υπογραμμίζουν ότι η μετάβαση στην λεγόμενη «φάση δύο», με βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερα προσεκτική τήρηση όλων των προϋποθέσεων ασφαλείας.

Στους 22.245 οι νεκροί στη Γαλλία - Μειώνονται οι ασθενείς στις ΜΕΘ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22.245 ανθρώπους στη Γαλλία από τις αρχές Μαρτίου, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 389 θάνατοι, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Από αυτούς τους θανάτους, οι 13.852 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία και οι 8.393 σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Γαλλία: Σχέδιο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από 11 Μαΐου

Ο Σαλμόν σημείωσε πάντως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική εξακολουθεί να μειώνεται, για 16η συνεχόμενη ημέρα. Την Παρασκευή έπεσε κάτω από τις 5.000 για πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου. Ο δείκτης αυτός είναι σημαντικός όσον αφορά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της Γαλλίας, όμως «θα πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή επειδή η επιδημία δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε.

Έχει επίσης μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους ή στην εντατική, στους 28.658, από 29.219 που ήταν χθες. Σε ό,τι αφορά τα διαγνωστικά τεστ, γίνονται περισσότερα από 40.000 ημερησίως.

Τουρκία: Αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού αυξήθηκαν κατά 3.122 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία και άλλοι 109 άνθρωποι πέθαναν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Με βάση τον απολογισμό αυτόν, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 104.912 και οι νεκροί φτάνουν τους 2.600. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Συνολικά 21.737 άνθρωποι έχουν αναρρώσει μέχρι σήμερα. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν άλλα 38.351 διαγνωστικά τεστ.

Ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε την Παρασκευή τους 50.000 στις ΗΠΑ, τη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση αυτόν τον απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 870.000 και οι νεκροί φτάνουν τους 50.031. Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε 24 ώρες, αναφέρθηκαν 3.176 θάνατοι, ένας από τους χειρότερους ημερήσιους απολογισμούς.

Κορωνοϊός: Σάλος με τις δηλώσεις Τραμπ - Τα ΜΜΕ κατηγορεί ο Λευκός Οίκος

Την Πέμπτη, το Κογκρέσο υιοθέτησε ένα νέο πακέτο βοήθειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία, μεσούσης της πανδημίας. Στο ταμείο ανεργίας έχουν προσφύγει 26 εκατομμύρια άνθρωποι, την ώρα που στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η άρση των μέτρων και η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ξεπέρασαν τους 190.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Ο αριθμός των νεκρών σε όλον τον κόσμο από τον κορωνοϊ έφθασε σήμερα, Παρασκευή, τις 190.989, εκ των οποίων σχεδόν τα δύο τρίτα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Περισσότερα από 2.719.450 κρούσματα του ιού έχουν διαγνωστεί σε 193 χώρες και εδάφη από την αρχή της πανδημίας.

Κορωνοϊός: 9χρονος ήρθε σε επαφή με 172 άτομα και δεν κόλλησε κανέναν!

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους νεκρούς, ακολουθεί η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Κίνα, όπου εξαιρούνται τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, έχουν καταγραφεί επισήμως 4.632 νεκροί. Η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από Covid-19 στο έδαφός της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top