Λονδίνο: Περισσότερες από 500 συλλήψεις στη διαμαρτυρία για το κλίμα

Έκλεισαν δρόμους και «κόλλησαν» πάνω σε κτίρια 

διαδήλωση

Πάνω από 500 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Λονδίνο στα πλαίσια της μαζικής κινητοποίησης για την αλλαγή του κλίματος. 

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα, έκλεισαν δρόμους και δημιούργησαν σφυχτούς κλοιούς γύρω από κτίρια σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να αναλάβει επείγουσα δράση για την αλλαγή του κλίματος. Οι βρετανικές αρχές τους ενημέρωσαν πως πρέπει να μετακινηθούν στην πλατεία Trafalgar προκειμένου να μην συλληφθούν.

Οι διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει όλη τη νύχτα για να διατηρήσουν το «φρούριό» τους σε σημεία του κεντρικού Λονδίνου. Άλλοι σχεδόν «κόλλησαν» στο κτίριο του τμήματος Μεταφορών αλλά και στο κάτω μέρος ενός φορτηγού έξω από το υπουργείο Εσωτερικών!

Σκηνές διαδηλωτών στο δρόμο

Τι ζητάνε οι διαδηλωτές; 

Οι διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή, «Extinction Rebellion» όπως είναι γνωστή στη Βρετανία, έχουν λάβει ήδη παγκόμια εμβέλεια. Οι διαμαρτυρόμενοι καλούν την κυβέρνηση της Βρετανίας:

  • να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα
  • να δράσει άμεσα ώστε να σταματήσει η εξαφάνιση των ζώων και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2025
  • να δημιουργήσει και να καθοδηγείται από μια συνέλευση πολιτών σχετικά με το κλίμα και την οικολογική δικαιοσύνη

Παρόμοιες διαδηλώσεις είχαν γίνει ξανά στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο. «Η διαδήλωση είναι για όλους», υποστήριξε ο ακτιβιστής Mike Gumn από το Μπρίστολ, με αφορμή τη δήλωση του Μπόρις Τζόνσον ότι οι ακτιβιστές είναι «μη συνεργάσιμοι χίπιδες».

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top