Ο αλβανικός εθνικισμός αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια

Ειδικοί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο βίαιων αιματηρών συγκρούσεων

Φουντώνει ο εθνικισμός στα Βαλκάνια μετά τον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Ειδικοί μιλώντας στην Κατερίνα Ρίστα, δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο βίαιων, αιματηρών συγκρούσεων.

Τα Βαλκάνια σε αναβρασμό. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν περπατάει. Το κλίμα αποσταθεροποίησης από ενδεχόμενο τείνει να γίνει πραγματικότητα. Οι Αλβανοί εθνικιστές τρίβουν τα χέρια τους.

Εντός και εκτός συνόρων των Σκοπίων, καραδοκούν σταγονίδια του UCK τα οποία ποτέ  δεν έχουν κρύψει, με αλεπάλληλους χάρτες και αλυτρωτικά κείμενα, την επιθυμία τους για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Πρώτος πόθος το Κοσσυφοπέδιο. Το έχουν βάλει στο μάτι. Έχουν φτιάξει χάρτη για την "πρώτη ένωση" όπως την ονομάζουν. Από το καινούργιο έτος θα καταργηθούν μέχρι και τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών. Τραγουδούν γι 'αυτό.

Μόλις σήμερα η αμερικανίδα πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών ζητά από τον Γενικό Γραμματέα να αποσύρει την αποστολή Ειρήνης από το Κοσσυφοπέδιο. Να ξεκινήσετε  μια στρατηγική ανασκόπηση της αποστολής Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο προκειμένου να αναπτύξει μια στρατηγική εξόδου από το Κοσσυφοπέδιο.

Τρανό παράδειγμα για την έξαρση των εθνικιστικών επιδιώξεων το νεο παραληρηματικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η αληθινή ιστορία της Χιμάρας», όπου φυσικά για άλλη μια φορά ο κακός της υπόθεσης είναι ο  Έλληνας.

Η συνέχεια των Αλβανικών μύθων του Αισώπου στο επόμενο επεισόδιο…

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top