Ιταλία: Η κυβέρνηση στρέφεται κατά της εταιρίας κατασκευής της γέφυρας

Τουλάχιστον 38 νεκροί - Πέντε παραμένουν αγνοούμενοι

Η ιταλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαλέσει τη σύμβαση παραχώρησης στην εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l'Italia μετά την κατάρρευση μιας οδογέφυρας στη Γένοβα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλία: Καταγγελία για την γέφυρα – Δεν έγινε ποτέ η έκτακτη συντήρηση

«Το λέω αυτό καθαρά, υπάρχει σαφής πολιτική βούληση: θέλουμε να ανακαλέσουμε την παραχώρηση», έγραψε ο ντι Μάιο στο Facebook επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που είχε κάνει σε τηλεοπτική συνέντευξη χθες βράδυ.

Άλλα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού σε δηλώσεις τους είχαν αφήσει να εννοηθεί πως η κυβέρνηση μπορεί να σκέπτεται λιγότερο δραστικά μέτρα εναντίον της Autostrade, όπως την επιβολή προστίμου ή απλώς την ανάκληση της παραχώρησης μόνο του αυτοκινητοδρόμου όπου κατέρρευσε η γέφυρα.  

ΠΕΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα σύμφωνα με την αρχή πολιτικής προστασίας, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα. 

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά όταν κατέρρευσε η γέφυρα εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top