Για πρώτη φορά transgender γυναίκα μπόρεσε να θηλάσει το παιδί της

Είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαιωμένη περίπτωση ιατρικά

Τransgender γυναίκα μπόρεσε να θηλάσει το παιδί της

Για πρώτη φορά μια transgender γυναίκα κατάφερε να θηλάσει το παιδί της. Είναι  η πρώτη περίπτωση επαγόμενης γαλουχίας που τεκμηριώνεται στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία.  

Η γυναίκα επισκέφθηκε τους γιατρούς όταν η σύντροφός της η οποία ήταν έγκυος πέντε μηνών δήλωσε πως δεν ήθελε να θηλάσει το παιδί του ζευγαριού. Εκείνη με τη σειρά της είπε ότι ήλπιζε να αναλάβει την ευθύνη.   Οι γιατροί Reisman και Zil Goldstein είπαν ότι η γυναίκα υποβάλλονταν σε αγωγή για αϋπνία και άγχος, αλλά κατά τα άλλα έμοιαζε να είναι υγιής και ανεπτυγμένη γυναίκα.  

Η αγωγή ήταν πειραματική και είχε διάρκεια τρεις μήνες. Τελικά η γυναίκα κατάφερε να παράγει έως και 227 γραμμάρια μητρικού γάλακτος ημερησίως.  

Η 30χρονη είχε λάβει ορμονική θεραπεία για έξι χρόνια, αλλά δεν είχε κάνει επαναπροσδιορισμό φύλου ή αύξηση του μαστού προτού προσεγγίσει τους γιατρούς.  

Οι γιατροί τόνισαν πως υπάρχουν περιπτώσεις transgender γυναικών που μόνες τους είχαν αναφέρει στο διαδίκτυο ότι πέτυχαν κάτι παρόμοιο, αλλά αυτή είναι η πρώτη τεκμηριωμένη ιατρικά περίπτωση.  

Εάν η θεραπεία αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, θα μπορούσε α φανεί ωφέλιμη για μωρά γυναικών που υιοθετούν ή γυναικών που έχουν δυσκολία στο θηλασμό.  

Ωστόσο, το μητρικό γάλα της transgender γυναίκας δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, οπότε δεν είναι γνωστό αν έχει το ίδιο μείγμα συστατικών με το μητρικό γάλα γυναίκας που γέννησε. Αυτό σημαίνει ότι η πρακτική δεν μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί, λέει η Madeline Deutsch από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είναι εξαιρετικά επιφυλακτική σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top