Τα Σκόπια κάνουν «άλλη ανάγνωση» του συλλαλητηρίου - Οι αντιδράσεις πολιτικών και κατοίκων

Περισσότερο τους ενδιαφέρει να βελτιώσουν τη ζωή τους παρά η ονομασία

Πολιτικοί και πολίτες σήμερα στα Σκόπια κάνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα από το συλλαλητήριο της Αθήνας. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κατέγραψε τις αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

Οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου μιλούν για λανθασμένο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στο συλλαλητήριο.

«Είδαμε στο συλλαλητήριο στολές, είδαμε στρατιώτες, αστυνομικούς που δεν στέλνει ένα σωστό μήνυμα στην διαδικασία που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη Μακεδονία και την Ελλάδα», ανέφερε από τα Σκόπια ο Ivo Kotevski, εκπρόσωπος τύπου VRMO.

Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης Μπουγιάρ Οσμάνι είπε για το συλλαλητήριο ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα, ωστόσο πρόσθεσε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως έχουμε κυβερνήσεις που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση. Αυτές πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία».

Μόλις δύο εφημερίδες της FYROM έχουν πρωτοσέλιδο το συλλαλητήριο της Αθήνας, οι υπόλοιπες έκαναν μια απλή αναφορά εσωτερικά της εφημερίδας.

Όπως λένε οι πολίτες των Σκοπίων, αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βελτιώσουν τη ζωή τους, παρά να διαδηλώνουν στους δρόμους.

Η πολιτική σκηνή των Σκοπίων μαστίζεται από σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο νυν πρωθυπουργός Ζάεφ προσπαθεί  να δώσει αίσθηση κάθαρσης, γι’ αυτό και οι πολίτες ενδιαφέρονται πιο πολύ να καταδικαστούν οι επίορκοι πολιτικοί καθώς υποφέρουν από φτώχεια.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top