Η Ρώμη χάνει το χριστουγεννιάτικο χρώμα της – Τι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ μετά την παραίτηση Ρέντσι

Η Μαρία Δεναξά μεταδίδει από την Ιταλία για το Star όλες τις εξελίξεις

​Τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία μετά το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος και την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, μετέδωσε από την Ρώμη για το STAR, η Μαρία Δεναξά.

Η γνωστή δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, περιέγραψε τα σενάρια της επόμενης μέρας στη γειτονική χώρα και σχολίασε όλα όσα ακούγονται για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί τελικά στην Ιταλία.

Όπως είπε η Μαρία Δεναξά «ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα είναι αυτός που ορίζει τις εξελίξεις, σύμφωνα με το ιταλικό σύνταγμα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών, ώστε να καθησυχάσει τις Βρυξέλλες και τις αγορές, με πιο πιθανό αντικαταστάτη του Ρέντσι, τον υπουργό Οικονομικών, τον Πιερ Κάρλο Παντοάν, ο οποίος δεν συμμετείχε στο Eurogroup της Δευτέρας. Ισχυροί υποψήφιοι για την θέση του Ρέντσι είναι επίσης ο πρόεδρος της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο και ο υπουργός Μεταφορών υπουργός Μεταφορών,Γκρατσιάνο Ντελρίο.».

Αν ο Ρέντσι παραμείνει επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, θα έχει τον λόγο στην επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό.

Ένα σενάριο πάντως που απεύχονται στη Ρώμη, είναι η άμεση διάλυση του κοινοβουλίου, η προσφυγή στις κάλπες και τελικά η επικράτηση του ευρωσκεπτικιστή Πέπε Γκρίλο με το κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Ο Γκρίλο έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί τότε θα κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, όπως σημείωσε η Μαρία Δεναξά, στην Ιταλία υπάρχει φόβος από οικονομικούς αναλυτές, για κατάρρευση των Ιταλικών τραπεζών επειδή έχουν πολλά υπέρογκα "κόκκινα" δάνεια και πολλές τράπεζες έχουν ανάγκη άμεσης ανακεφαλαιοποίησης.

Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην γειτονική χώρα επιδεινώνει κι άλλο την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ιταλίας.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Δεν φεύγει (ακόμα) ο Ρέντσι- Παραμένει Πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα Ιταλία: Ηχηρό το ΟΧΙ-Παραιτείται ο Ρέντσι! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top