Επιβεβαιώνει τον Ερντογάν ο Γιλντιρίμ! Υπάρχει φόβος για νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Ωστόσο οι πολίτες της Τουρκίας δεν χρειάζεται να ανησυχούν, λέει

Επιβεβαιώνει τον Ερντογάν ο Γιλντιρίμ! Υπάρχει φόβος για νέα απόπειρα πραξικοπήματος

​Επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Προέδρου Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως επισήμανε σήμερα ο ίδιος, «ο κίνδυνος πολιτικής εκτροπής στη χώρα δεν έχει περάσει».

Τόνισε ωστόσο ότι οι πολίτες της Τουρκίας δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

«Ορισμένοι μπορεί να αναζητήσουν ευκαιρία για νέο πραξικόπημα, οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται μόνον τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ακόμη ότι δεν είχε λάβει προειδοποιήσεις για κινήσεις στο στράτευμα πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Η Τουρκία ζητεί από τους Τούρκους της διασποράς να καταγγέλλουν υποστηρικτές του Γκιουλέν

Η Τουρκία ζητεί από Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό να τηλεφωνούν στις τουρκικές αρχές και να καταγγέλλουν άτομα και οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα Χιζμέτ του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) υπό τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ κατηγορούν τον κ. Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 60.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έχουν συλληφθεί ή ερευνάται η δράση τους.
Σε σελίδα στο Facebook η οποία απευθύνεται σε υποστηρικτές του AKP υπάρχει δημοσίευση η οποία δίνει τηλεφωνική αριθμό για την αναφορά πληροφοριών για υποστηρικτές του κ. Γκιουλέν στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top