Deutsche Welle: Αλλάζει τα δεδομένα η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ του Φάρατζ;

Συνεχείς "μετασεισμοί" από την απρόσμενη αυτή εξέλιξη

Deutsche Welle: Αλλάζει τα δεδομένα η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ του Φάρατζ;
Δέκα μέρες μετά το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας, ο N. Φάρατζ, ένας εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Brexit, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του από την ηγεσία του Ukip. Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν πρόκειται για ειλικρινή απόφαση ή τακτικισμό.

Με το γνωστό του εριστικό ύφος ο Ν. Φάρατζ είπε ότι επιτέλεσε το πατριωτικό του καθήκον, έβγαλε τη Βρετανία από την ΕΕ και αποσύρεται από την πολιτική ζωή, έως το 2020, τη χρονιά των επόμενων εκλογών. Βέβαια, απέφυγε να αναφέρει ότι δεν φεύγει με τη θέληση του αλλά ωθείται προς την έξοδο από τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής τον Ντάγκλας Κάρσγουελ, τον μόνο βουλευτή που ήρθε με «μεταγραφή» από τους Τorries.

Η Deutsche Welle, εκτιμά ότι τέτοιες μεγαλόστομες ανακοινώσεις περί αποχώρησης δεν θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ στα σοβαρά, επειδή ο Φάρατζ έχει αποδείξει ότι εκτός της σταθερής εχθρότητάς του προς την Ευρώπη, σε όλα τα υπόλοιπα φάσκει και αντιφάσκει. Άλλωστε ο ίδιος είχε παραιτηθεί και πάλι μετά τις εκλογές του 2015 για να ανακαλέσει όμως και να επανέλθει μετά από 48 ώρες.

Μεταξύ όλων των γνωστών λεγόμενων του, είπε όμως και κάτι στο οποίο αξίζει να σταθούμε. Χρησιμοποιώντας μια αγγλική έκφραση, υποστήριξε πως μετά το δημοψήφισμα, το Ukip είναι «σαν τη γαλοπούλα που ψήφισε υπέρ των Χριστουγέννων», πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το Ukip έφερε το Brexit με κόστος τον πολιτικό του θάνατο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top