ΑΥΤΟΣ είναι ο 25χρονος που δολοφόνησε τον αστυνομικό και τη σύζυγό του στη Γαλλία

Τον μαχαίρωσε εννιά φορές έξω από το σπίτι του κοντά στο Παρίσι

ΑΥΤΟΣ είναι ο 25χρονος που δολοφόνησε τον αστυνομικό και τη σύζυγό του στη Γαλλία

​Ο τζιχαντιστής που δολοφόνησε 42χρονο αστυνομικό έξω από το σπίτι του θύματος στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, χθες το βράδυ, ήταν ο 25χρονος Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος προερχόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν, αφού είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους. Η καταδίκη του ήταν φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Η δολοφονία του αστυνομικού είναι σοκαριστική, καθώς ο δράστης τον μαχαίρωσε 9 φορές στο στομάχι και στη συνέχεια οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύζυγος του αστυνομικού εντοπίστηκε νεκρή!
lll_0.jpg
Λίγο αργότερα, ο δολοφόνος έπεσε νεκρός από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας. Το τραγικότερο όλων είναι ότι όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια, του 3χρονου γιου του ζευγαριού, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο σπίτι και ευτυχώς βρέθηκε σώος.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό. Ο ίδιος υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γαλλία! Τζιχαντιστής σκότωσε αστυνομικό και τη σύζυγό του μπροστά στον γιο τους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top