Γαλλία: MΠΑΡΑΖ απεργιών εν μέσω Euro! Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι πιλότοι της Air France

Στα σκουπίδια πνίγεται το Παρίσι

Γαλλία: MΠΑΡΑΖ απεργιών εν μέσω Euro! Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι πιλότοι της Air France

​Οι πιλότοι της Air France ξεκίνησαν σήμερα την τετραήμερη απεργιακή κινητοποίησή τους, με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της. Ωστόσο το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

"Άκουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Για αύριο, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Air France που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

CE835FE047331861AA3C067FCAA2A321.jpg

Η τετραήμερη κινητοποίηση των πιλότων έρχεται να επιδεινώσει την ήδη επιβαρημένη κατάσταση στη Γαλλία.

Βουνά σκουπιδιών εί��αι συγκεντρωμένα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Παρισιού, εξαιτίας των κινητοποιήσεων του μεγάλου συνδικάτου CGT, που έχει ακινητοποιήσει τα απορριμματοφόρα. Οι δημοτικές Αρχές έχουν μισθώσει ιδιωτικά οχήματα ώστε να γίνει η αποκομιδή, όμως η πρόοδος είναι αργή.

Εν τω μεταξύ, στην 11η μέρα της έχει πλέον εισέλθει η απεργία του συνδικάτου των σιδηροδρομικών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Όλα αυτά έρχονται τη στιγμή που η Γαλλία αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο της ασφάλειας.

Αν και ο μεγαλύτερος φόβος πηγάζει από το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, επτά μήνες μετά το τζιχαντιστικό μακελειό του Νοεμβρίου στο Παρίσι, τα μεγαλύτερα προβλήματα έως τώρα έχουν προκληθεί από Άγγλους χούλιγκαν που έχουν συγκρουστεί με ντόπιους στους δρόμους της Μασσαλίας.

Περίπου 90.000 αστυνομικοί, στρατιώτες, πυροσβέστες και ειδικοί φρουροί βρίσκονται επί ποδός για την προστασία του Euro.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top