Ανήλικες απήγαγαν 2χρονο κοριτσάκι- Είχαν προσπαθήσει να αρπάξουν κι άλλο παιδί την ίδια μέρα

Συνελήφθησαν, δήλωσαν ένοχες στο δικαστήριο και θα περάσουν από ψυχιατρική αξιολόγηση

Ανήλικες απήγαγαν 2χρονο κοριτσάκι- Είχαν προσπαθήσει να αρπάξουν κι άλλο παιδί την ίδια μέρα

Ένοχες δήλωσαν στο δικαστήριο, δύο κορίτσια, ηλικίας 13 και 14 ετών για την απαγωγή ενός δίχρονου κοριτσιού από κατάστημα στο Νιουκάστλ.

Οι ανήλικες, που δεν έχουν κατονομαστεί, δεν έχουν άλλες καταδίκες και δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, είναι γνωστές στις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς το έχουν σκάσει από το σπίτι τους αρκετές φορές.

Μιλώντας ήρεμα, παραδέχθηκαν την Τρίτη στο δικαστήριο ότι πήραν το παιδί από το κατάστημα, στις 13 Απριλίου και ότι έκλεψαν κούκλες, μπιμπερό και γάλα από αλλού.

Αρχικά οι αστυνομικοί πίστευαν ότι απήγαγαν το μωρό για να το κακοποιήσουν σεξουαλικά, αλλά αυτές οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση και τα δύο κορίτσια θα περάσουν από ψυχιατρική αξιολόγηση, πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία στις 4 Ιουλίου.

Όταν εξαφανίστηκε το παιδί και σήμανε συναγερμός, οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες σε καταστήματα, το πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, το μετρό και τα λεωφορεία.

Το 2χρονο κοριτσάκι βρέθηκε τελικά 1 ώρα και 45 λεπτά αργότερα, τρία μίλια μακριά. Νωρίτερα της ίδιας μέρας, είχαν προσπαθήσει αλλά δεν είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν μία άλλη μητέρα για να πάρουν την κόρη της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top