Καταργεί τη βίζα για τους Κύπριους η Τουρκία!

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε την Κύπρο» λέει αξιωματούχος της Άγκυρας

Χωρίς βίζα θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία σύντομα οι Κύπριοι.
Όπως αποφάσισε το τουρκικό κοινοβούλιο, η βίζα για τους Ευρωπαίους που επισκέπτονται την Τουρκία, θα καταργηθεί όταν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας για την απελευθέρωση της βίζας των Τούρκων πολιτών, που επισκέπτονται χώρες-μέλη της ΕΕ.
«Αυτό δεν σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου. Αν η ΕΕ καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους, τότε κι εμείς θα καταργήσουμε τη βίζα για τους πολίτες της ΕΕ» είπε και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, οι Ελληνοκύπριοι ήδη μπορούν να ταξιδέψουν προς την Τουρκία, αλλά είναι απαραίτητη η βίζα. Με αυτήν τη συμφωνία δεν θα χρειάζεται η βίζα».
Το αίτημα της Τουρκίας θα εξεταστεί αύριο, Τετάρτη, από την Κομισιόν.
Στάση αναμονής από Λευκωσία
«Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει να δει τη συγκεκριμένη απόφαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει ανεπίσημη ενημέρωση, όμως θα τοποθετηθεί μετά την έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής του Οδικού Χάρτη φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου σε Τούρκους υπηκόους.
Για «σημαντική εξέλιξη» κάνει λόγο η Κομισιόν
H Κομισιόν, η οποία αύριο θα δημοσιοποιήσει την έκθεση που θα περιγράφει την πρόοδο των τουρκικών αρχών, καλωσόρισε σήμερα την τουρκική απόφαση.
Ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς η Τουρκία εκπληρώνει πλέον ένα ακόμα από τα 72 προαπαιτούμενα για να της αποδοθεί καθεστώς κατάργησης της βίζας για τους δικούς της πολίτες (συγκεκριμένα εκπληρώνεται το κεφάλαιο 22).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top