ΑΥΤΟΣ είναι ο χάρτης με τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής ανά χώρα-Tί δείχνει για την Ελλάδα

Διάχυτος ο τρόμος στην Ευρώπη

ΑΥΤΟΣ είναι ο χάρτης με τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής ανά χώρα-Tί δείχνει για την Ελλάδα
​Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, το 2015 ήταν το έτος με τους 12 πιο θανατηφόρους μήνες για την Ευρώπη, με τους πυροβολισμούς να ξεπερνούν τις βομβιστικές επιθέσεις και να γίνονται η μεγαλύτερη απειλή στη Δύση.

eheheh.jpg
(χάρτης από raziye.cartodb.com)


Οι τρομοκράτες πλέον σε αυξανόμενο ρυθμό στοχεύουν πολίτες και δημόσιες συγκεντρώσεις στη Δύση, όπως αποκαλύπτει ο χάρτης που αποτυπώνει την τρομοκρατία και την πολιτική βία της AON.

Τόση ήταν η αύξηση του αριθμού των επιθέσεων και η αστάθεια, που η τελευταία έρευνα είδε μια πρώτη καθαρή αύξηση στην παγκόσμια αξιολόγηση τρομοκρατικού κινδύνου από το 2013, με 18 χώρες να βλέπουν αύξηση στην αξιολόγηση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου και της Σουηδίας.

ρυςεξςρυξςρυξ.jpg


Τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 32 ανθρώπους κατά την διάρκεια της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε ποτέ στο Βέλγιο, με μία σειρά από βόμβες να εκρήγνυνται στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και σε σταθμό του μετρό.

Από το τη άλλη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, δύο χώρες από τις οποίες πολλοί πρόσφυγες φεύγουν για την Ευρώπη, παραμένουν ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες για τρομοκρατία και πολιτική βία. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία και η Αίγυπτος συμπεριλήφθηκαν στις 5 χώρες με τους περισσότερους θανάτους, η πρώτη μετά την τρομοκρατική επίθεση του Οκτώβρη στην Άγκυρα που κόστισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους και η δεύτερη μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που έσυρε στο θάνατο και τους 224 επιβάτες.


τυξερυξςρυξ.jpg

Σύμφωνα με τον Χένρι Γουίλκισον της Risk Advisory Group που συμμετείχε στη έρευνα, «οι πιο απειλητικοί κίνδυνοι πολιτικής βίας συνεχίζουν να προκύπτουν από τον πόλεμο και τις ξαφνικές αλλαγές στον κυβερνητικό έλεγχο, όπως αυτές που συμβαίνουν μέσω πραξικοπημάτων», είπε και πρόσθεσε: «Αυτοί είναι οι λιγότερο διαχειρίσιμοι κίνδυνοι και τα ευρήματά μας αφορούν αρκετές χώρες στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για τα δύο. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να είναι ευέλικτες και εύρωστες ως προς το πως αναμένουν και διαχειρίζονται τους κινδύνους στον ρευστό κόσμο που ο χάρτης απεικονίζει. Αυτό απαιτεί προσφυγή σε εκτιμήσεις που λαμβάνουν υπόψιν τόσο μια στρατηγική όσο και μια πιο λεπτομερή επιχειρησιακή άποψη των αγορών στις οποίες ζητούν να ευδοκιμήσουν». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top