Αυτός είναι ο αχθοφόρος του μέλλοντος- Ένα ρομποτάκι με ρόδες! -ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να σας φέρνει τις πίτσες που θα παραγγέλνετε!

Αυτός είναι ο αχθοφόρος του μέλλοντος- Ένα ρομποτάκι με ρόδες! -ΒΙΝΤΕΟ

​Ένα ρομποτάκι με ρόδες διεκδικεί μια θέση μεταφορέα στο πολύ κοντινό μας μέλλον, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Βρετανοί κατασκευαστές του.

Φανταστείτε την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε πίτσα αντί να σας τη φέρει σπίτι ένας άνθρωπος, να σας τη φέρει ένα ρομπότ; Είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι φαντάζεστε.

Αυτό είναι το ρομποτάκι-μπάτλερ Starship ή αστρόπλοιο. Είναι σαν φουτουριστικό ψυγειάκι με ρόδες και στο μέλλον πιθανόν να μας παραδίδει πίτσες ή άλλες παραγγελίες μας!

Μετά τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια για ντελίβερι, το ρομποτάκι ρίχνεται στην μάχη του ανταγωνισμού. Το κατασκεύασε βρετανική εταιρία που έφτιαξαν κάποιοι από τους ιδρυτές του Skype.

Είναι τηλεκατευθυνόμενο και στοχεύει να δώσει λύση στις μικρές επιχειρήσεις για φθηνές παραδόσεις προϊόντων. Όμως η ακτίνα δράσης του είναι μικρή. Μπορεί να φτάσει ως τα 3 χλμ., να αναπτύξει ταχύτητα 6 χλμ. την ώρα, σηκώνει μέχρι 10 κιλά και είναι ευγενικό με τους πεζούς.

Έχει κάμερες μπροστά και στα πλευρά για να αποφεύγει τις συγκρούσεις κι έτσι όταν κινείται στο πεζοδρόμιο δεν θα πέφτει πάνω στους ανθρώπους. Θα σταματά και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, θα κάνει και στην άκρη ώστε να περάσει ο κόσμος και να συνεχίσει το δρόμο του.

Αυτό που βλέπουμε είναι το πρωτότυπο. Μέχρι τον Απρίλιο θα κατασκευαστούν ακόμη 12 και θα δοκιμαστούν αρχικά στη Βρετανία και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top