Η Γερμανία μπαίνει στο… «παιχνίδι»: Στέλνει αναγνωριστικά αεροπλάνα στη Συρία!

Σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στη διεθνή συμμαχία εναντίον του ισλαμικού κράτους

​Μπαίνει και η Γερμανία στον πόλεμο απ’ ότι φαίνεται… αφού η χώρα σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στη διεθνή συμμαχία εναντίον του ισλαμικού κράτους στέλνοντας αναγνωριστικά στη Συρία, δήλωσε την Πέμπτη υπεύθυνος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποσχέθηκε την Τετάρτη στον Φρανσουά Ολάντ να κινητοποιηθεί περισσότερο στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους, θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ασφάλειας και άμυνας την Πέμπτη.

«Η Γερμανία θα προσφέρει μια σημαντικότερη βοήθεια, όχι μόνο ��α ενισχύσουμε την αποστολή εκπαίδευσης στο βόρειο Ιραάκ αλλά επίσης θα στείλουμε αναγνωστιστικά αεροπλάνα Tornados για να αυξήσουμε την παρουσία μας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Henning Otte, ο εκπρόσωπος του κόμματος CDU, υπεύθυνος για τα θέματα άμυνας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ακόμη επίσημα την αποστολή αυτών των αναγνωριστικών στη Συρία.

Οι εξελίξεις κινητοποιούν και τα κόμματα στη Γερμανία. Σήμερα έχουν ορίσει συνάντηση οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων CDU και CSU, καθώς και η ομάδα των σοσιαλιστών του SPD, οι οποίοι βρίσκονται στον κυβερνητικό συνασπισμό με την κ. Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η Γερμανία δεν συμμετείχε ως τώρα στις πολεμικές επιχειρήσεις των δυτικών συμμάχων στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών, υποσχέθηκε την Τετάρτη στον Φρανσουά Ολάντ ότι θα δράσει γρήγορα. Η αλλαγή στάσης της Γερμανίας οφείλεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν η Γερμανία είχε αρκεστεί να στηρίζει την εκπαίδευση και τον οπλισμό των Κούρδων μαχητών που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, στο βόρειο Ιράκ.

Η Μέρκελ ήταν πάντα πολύ επιφυλακτική στην ιδέα να αποστείλει στρατό σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό ενώ για κάθε αποστολή στρατιωτών εκτός συνόρων πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» της γερμανικής βουλής.

Τόσο η Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσαν την Πέμπτη ενώπιον της βουλής ότι η Γερμανία «��εν έχει άλλη εναλλακτική από το να στηρίξει τη Γαλλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top