ΧΑΟΣ στη βρετανική βάση της Δεκέλειας με πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για την κράτηση τους

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν πριν από δύο ημέρες στο διαδίκτυο, δείχνουν χαοτικές σκηνές στη βρετανική βάση της Δεκέλειας στην Κύπρο, καθώς οι πρόσφυγες πυρπόλησαν ακόμη και σκηνές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί ότι εκεί βρίσκονται 114 πρόσφυγες από τις 22 Οκτωβρίου.

«Είμαι 12 ετών. Κάνει πολύ κρύο και δεν μας επιτρέπεται να βγούμε ούτε έξω από τις σκηνές… Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε», δήλωσε ένα από τα 28 παιδιά που μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση της RAF Δεκέλειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ένας άνδρας από την απελπισία του.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Κύπρος έχει συμφωνήσει να εξετάσει όλες τις αιτήσεις ασύλου, ωστόσο ο ΟΗΕ πιέζει για την άμεση μετεγκατάσταση των 114, (Σύριων, Παλαιστινίων και Λιβανέζων) στη Βρετανία, υποστηρίζοντας ότι εφόσον παραμένουν σε βρετανική βάση η ευθύνη εναπόκειται στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής του κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Τάκης Νεοφύτου, τονίζει από την πλευρά του ότι «οι 114 είναι πολύ απογοητευμένοι», καθώς ξεκίνησαν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα, αλλά ναυάγησαν εντός των χωρικών υδάτων της δεύτερης βρετανικής βάσης στην Κύπρο, την αεροπορική Βάση του Ακρωτηρίου και διασώθηκαν από Κύπριους ψαράδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top