Γουατεμάλα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες

Κάποια σπίτια θάφτηκαν κάτω από 15 μέτρα χώματος μετά την κατολίσθηση

​Κάθε λεπτό που περνάει σβήνουν οι ελπίδες για την ανάσυρση επιζώντων μετά την κατολίσθηση σημειώθηκε σε προάστιο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας, στέλνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 73 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 330 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Σάντα Καταρίνα Πινούλα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, τόνοι χώματος και βράχων ισοπέδωσαν και καταπλάκωσαν δεκάδες σπίτια, παγιδεύοντας κατοίκους. Πάνω από 1.800 στρατιώτες, πυροσβέστες και περίοικοι συμμετέχ��υν στα σωστικά συνεργεία, προσπάθώντας να βρουν ζωή μέσα στην λάσπη, ωστόσο υπάρχουν σπίτια που θάφτηκαν κάτω από 15 μέτρα χώματος και βράχων.

Ο Σέρχιο Καμπάνας, στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας συντονισμού των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (CONRED), είπε ότι αμφιβάλλει για το εάν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες. «Όμως ... συνεχίζουμε την έρευνα, ακόμα και για την περίπτωση που σωθεί μόνο ένας άνθρωπος ακόμα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν καταμετρηθεί 73 νεκροί, ανάμεσά τους 17 παιδιά -τα τρία νεογέννητα- και τουλάχιστον 26 τραυματίες.

Ο Νταβίντ ντε Λεόν δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές είχαν συστήσει πέρυσι στις δημοτικές αρχές να μεταφερθούν αλλού προληπτικά κάτοικοι περιοχών που θεωρούνταν ευάλωτες, διότι από την περιοχή όπου ζούσαν διέρχεται ένα ρέμα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Γουατεμάλας την περίοδο των βροχών του 2014 είχαν καταμετρηθεί 29 νεκροί, δύο αγνοούμενοι, 25 τραυματίες, είχαν πληγεί συνολικά 655.000 άνθρωποι και είχαν υποστεί ζημιές 9.000 σπίτια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top