Ο Μακελάρης της Νορβηγίας ΕΚΤΕΛΕΣΕ 77 ανθρώπους και ζητά καλύτερα video games!

Απειλεί με απεργία πείνας μέχρι θανάτου

Ο Μακελάρης της Νορβηγίας ΕΚΤΕΛΕΣΕ 77 ανθρώπους και ζητά καλύτερα video games!

​Ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους σε Όσλο και Ουτόγια, «απειλεί» ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης του και ενημερώνοντας ότι σταματάει τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Σε επιστολή που απέστειλε σε ΜΜΕ της Νορβηγίας και της Σουηδίας με τον τίτλο «Αδύνατον να μελετήσεις», ο Μπρέιβικ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι έχει οδηγηθεί στην απομόνωση. Διαμαρτύρεται επίσης για το ότι έχει περιοριστεί η επικοινωνία του με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην επιστολή του ότι το να σπουδάζει κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατο, για οποιονδήποτε είναι απομονωμένος κατά αυτόν τον τρόπο - δηλαδή έχοντας το δικαίωμα να συναναστραφεί με κόσμο για μία ώρα μέσα στο 24ωρο.

Επιπλέον επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε το διπλασιασμό του εβδομαδιαίου επιδόματος σε 60 λίρες και την αλλαγή της γραφομηχανής του με υπολογιστή.

«Άλλοι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια, ενώ σε εμένα επιτρέπονται λιγότερο ενδιαφέροντα παιδικά παιχνίδια. Ένα παράδειγμα είναι το "Rayman Revolution", ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά 3 ετών», διαμαρτυρήθηκε ο Μπρέιβικ.

Δεν δίστασε δε να συμπληρώσει διαμαρτυρόμενος, «Η απεργία πείνας δεν θα τελειώσει μέχρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Anders Anundsen και ο διευθυντής των νορβηγικών σωφρονιστικών υπηρεσιών να σταματήσουν να μου φέρονται χειρότερα και από ζώο».

Ο δικηγόρος του Νορβηγού εγκληματία, μάλιστα έχει μηνύσει τις αρχές της Νορβηγίας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πελάτη του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρέιβικ διαμαρτύρεται.

breivik4.jpg

breivik7b.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top