ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΥΛΟ στo κοινοβούλιο της Ιαπωνίας- ΒΙΝΤΕΟ

Ήρθαν στα χέρια μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πριν από την ψήφιση νέων νόμων

​Απίστευτες μοιάζουν οι εικόνες που έρχονται από το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης να πιάνονται στα χέρια!

Όλα αυτά έγιναν πριν από την ψήφιση νέων νόμων για την ασφάλεια και την άμυνα που επιτρέπουν στις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις την αποστολή στρατιωτών στο εξ��τερικό.

Η διαφωνία προέκυψε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όταν μέλη του κοινοβουλίου ενέκριναν ένα πακέτο νομοσχεδίων που επιτρέπει στην Ιαπωνία να ασκεί το δικαίωμά της στη συλλογική αυτοάμυνα, καταργώντας έτσι προηγούμενο νόμο που απαγόρευε τη χρήση στρατιωτικής βίας στη διευθέτηση των διεθνών αντιπαραθέσεων.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ζήτησε την ψήφισή τους μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, το κόμμα Κομέιτο, παρά τις προσπάθειες αντιπολιτευόμενων βουλευτών να σταματήσουν την ψηφοφορία επί τουλάχιστον 15 ώρες.

Καθώς η ένταση αυξανόταν, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αρχίζουν να σπρώχνονται και να ανταλλάσσουν γροθιές με τους βουλευτές της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Άμπε παρακολουθούσε ατάραχος!

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, 13 συλλήψεις έγιναν χθες το βράδυ «για παρεμπόδιση του έργου της αστυνομίας» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία μετείχαν περίπου 13.000 πολίτες μπροστά στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό Σύνταγμα, οι Ιάπωνες στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε μάχες που αφορούν μόνο στην αυτοάμυνα. Οι αντιδράσεις υπάρχουν υπό τον φόβο ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί η Ιαπωνία συρθεί σε διεθνείς συγκρούσεις και να χάσει τον ειρηνιστικό χαρακτήρα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top