ΟΛΕΣ οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για το βρέφος που βρέθηκε ΝΕΚΡΟ σε κάδο σκουπιδιών νοσοκομείου της Λευκωσίας

Ανακρίνονται ύποπτοι-Για προφανή ανεπάρκεια του συστήματος, κάνει λόγο ο Υπουργός Υγείας

ΟΛΕΣ οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για το βρέφος που βρέθηκε ΝΕΚΡΟ σε κάδο σκουπιδιών νοσοκομείου της Λευκωσίας

​Σοκάρει η υπόθεση του βρέφους, το οποίο βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών έξω από το νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ υποτίθεται πως βρισκόταν σε θάλαμο του νεκροτομείου!

Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα (οκτώ μηνών) σε ιδιωτική κλινική στις 30 Αυγούστου και δύο μέρες μετά απεβίωσε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα.

Το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Αγγελική Παπέττα διενήργησαν νεκροτομή στη σορό του στο Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφάσισαν το νεκρό βρέφος να ταφεί στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ωστόσο, οι γονείς δεν είχαν παραλάβει το πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, αλλά ούτε και το νοσοκομείο μερίμνησε για την ταφή του.

Τελικά το μωρό βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών έξω από το νοσοκομείο ενώ σήμερα θα γινόταν η κηδεία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεκροτόμος φέρεται να ισχυρίζεται ότι το βρέφος ήταν στο θάλαμο στις τρεις η ώρα, όταν τέλειωνε η βάρδια του ενώ ο κλητήρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της νύχτας μετέφερε τρεις σορούς στο νεκροτομείο, η μια εκ των οποίων τοποθετήθηκε στο θάλαμο που θα έπρεπε να βρίσκεται το βρέφος.

Για προφανή ανεπάρκεια του συστήματος, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση. Eυθύνες με ονοματεπώνυμο πρέπει να καταδείξουν οι έρευνες για το πτώμα βρέφους στα σκουπίδια, τονίζει ο Υπουργός.

H αστυνομία προχώρησε ήδη στη λήψη καταθέσεων ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών, μπαίνει και το υλικό που καταγράφηκε από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του νεκροτομείου.

Πηγή:sigmalive

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top