Παντρεμένη είχε εξωσυζυγική σχέση με 10χρονο... και κρίθηκε ένοχος ο ανήλικος!

Του επιβλήθηκε χρηματική ποινή

Παντρεμένη είχε εξωσυζυγική σχέση με 10χρονο... και κρίθηκε ένοχος ο ανήλικος!

​Ένοχος κρίθηκε ένας 10χρονος από δικαστήριο της φυλής στο νότιο Πακιστάν, επειδή διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μία 30χρονη παντρεμένη γυναίκα! Μάλιστα του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 700.000 ρουπίων (περίπου 6.200 ευρώ) ως αποζημίωση στην οικογένεια της 30χρονης. Η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα, σε ένα απομονωμένο χωριό της επαρχίας Σιντ.

Η οικογένεια του μικρού δεν μπόρεσε να πληρώσει παρά μόνο 50.000 ρουπίες αλλά δεσμεύτηκε να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Όμαρ Τουφάιλ, ο οποίος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν παράνομη και ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.
«Αποκαλύφθηκε μια εξωσυζυγική σχέση μεταξύ του 10χρονου αγοριού και μιας γυναίκας από άλλη φυλή, γεγονός που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των δύο φυλών. Το συμβάν καταγγέλθηκε στη τζίργκα (σ.σ. δικαστήριο της φυλής) που διέταξε την οικογένεια του αγοριού να πληρώσει 700.000 ρουπίες στην άλλη πλευρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Τα δικαστήρια των φυλών, οι παραδοσιακές συνελεύσεις των πρεσβυτέρων στηρίζουν τους καταναγκαστικούς γάμους των νεαρών κοριτσιών ως μέσο για να τεθεί ένα τέλος στις διενέξεις μεταξύ οικογενειών. Τον Ιούλιο του 2013 το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε παράνομα αυτού του είδους τα δικαστήρια τα οποία όμως εξακολουθούν να λειτουργούν σε αγροτικές, απομονωμένες περιοχές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top