Με χειροκροτήματα και λουλούδια κοινή βόλτα Αναστασιάδη και Ακιντζί στη Λευκωσία!

Θετικά βλέπει το 59% των Ελληνοκυπρίων τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

Με χειροκροτήματα και λουλούδια κοινή βόλτα Αναστασιάδη και Ακιντζί στη Λευκωσία!
Με θερμά χειροκροτήματα και λουλούδια συνόδευσαν αρκετοί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μ. Ακιντζί στην κοινή τους βόλτα σε δρόμους της Λευκωσίας.

Μάλιστα στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, απ' όπου πέρασε ο κ. Αναστασιάδης για να μπει στο κατεχόμενο τμήμα τηςΛευκωσίας, ένας Τουρκοκύπριος έπαιζε ούτι και τραγουδούσε στα τουρκικά και ελληνικά.

Αναστασιάδης και Ακιντζί περπάτησαν αρχικά στο κατεχόμενο τμήμα της πρωτεύουσας, και αφού συνομίλησαν με καταστηματάρχες, πολίτες και τουρίστες, κατέληξαν στο Buyuk Han, το Μεγάλο Χάνι, για να πιουν καφέ και λεμονάδα.

Κατά την είσοδό τους στο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κύπρου προσέφερε συμβολικά στον τουρκοκύπριο ηγέτη ένα κλαδί ελιάς, που ήταν και το έμβλημα της προεκλογικής του εκστρατείας. Οι δύο ηγέτες περπάτησαν σε τμήμα της οδού Λήδρας και γύρω από την πλατεία της εκκλησίας της Φανερωμένης, ενώ κατέληξαν σε ένα καφενείο, όπου δοκίμασαν κυπριακούς μεζέδες και ήπιαν ζιβανία (κυπριακό ποτό παρόμοιο με το ούζο), υπό τα χειροκροτήματα των θαμώνων όταν τσούγκρισαν τα ποτήρια τους.

Μάλιστα αρκετοί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τους ασπάστηκαν και τους ζήτησαν να λύσουν το Κυπριακό.

«Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Θέλω να στείλω το ισχυρότερο μήνυμα ότι θα εργαστούμε άοκνα για να βρούμε μια ειρηνική λύση το συντομότερο δυνατόν. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που θέλω να διαβιβάσω και στις δύο κοινότητες, ότι είμαστε καταδικασμένοι από την Ιστορία (να το πράξουμε) και αυτό είναι το καθήκον μας. Ειρήνη για όλους στο νησί» δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης.

Σε σχόλιό του επίσης στον λογαριασμό του στο twitter, σε φωτογραφία του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Αναστασιάδης έγραψε: «Μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον».

Ο τουρκοκύπριος ��γέτης δήλωσε από την πλευρά του: «Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα για την Κύπρο. Επιθυμούμε πολύ, είπε, να δώσουμε μήνυμα ελπίδας, διότι μετά από τόσες απογοητεύσεις χρειαζόμαστε αυτή την ελπίδα».

Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε κάνοντας χιούμορ: «Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι είναι πολύ καλοί στο να τρώνε και να πίνουν. Αλλά όταν πρόκειται για δουλειά, όταν πρόκειται για το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν είμαστε τόσο καλοί όσο στο να τρώμε και να πίνουμε. Πρέπει να αποδείξουμε το αντίθετο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετικά βλέπει η πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων (59%) τον Μουσταφά Ακιντζί, σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Symmetron Market Research» για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου. Αρνητικά για τον Ακιντζί τοποθετήθηκε μόλις το 6%, ενώ το 27% δήλωσαν αδιάφοροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top