Μακελειό στο Ντάλας: Δύο νεκροί σε έκθεση με γελοιογραφίες του Μωάμεθ

Η ταυτότητα των δραστών δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη

Μακελειό στο Ντάλας: Δύο νεκροί σε έκθεση με γελοιογραφίες του Μωάμεθ

​Δύο άνδρες, που υπάρχουν υποψίες πως έφεραν εκρηκτικά, σκοτώθηκαν την Κυριακή, ενώ ένας υπάλληλος εταιρείας ασφαλείας τραυματίστηκε, έξω από έναν χώρο τέχνης όπου φιλοξενείτο έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στο Τέξας. Η ταυτότητά των δραστών δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη.

Την εκδήλωση οργάνωσε η ομάδα American Freedom Defense Initiative (AFDI) -γνωστή για την ανοικτά ισλαμοφοβική της ρητορική- με καλεσμένο τον ολλανδό ακροδεξιό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα). Οι δύο ένοπλοι οδήγησαν το αυτοκίνητό τους μπροστά στο κτίριο που γινόταν η εκδήλωση, την ώρα που τελείωνε, και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον ενός άνδρα της ασφάλειας.

dalas4.jpg
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που παρίσταντο αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους, σκοτώντας και τους δύο. Ο υπάλληλος που είχε γίνει αρχικά στόχος τραυματίστηκε στο πόδι και δεν διατρέψει κίνδυνο. Την ώρα του περιστατικού, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην εκδήλωση βρίσκονταν ακόμη μέσα στο κτίριο.

Ο ίδιος ο Βίλντερς αναφέρθηκε στο επεισόδιο μέσω Twitter: «Πυρά στο Γκάρλαντ, στην έκθεση των σκίτσων του Μωάμεθ για την ελευθερία της έκφρασης. Είχα μόλις φύγει από το κτίριο μετά την ομιλία μου.»

Η αστυνομία του Γκάρλαντ ανέφερε ότι αναζητεί ένα όχημα στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν εκρηκτικές ύλες.

dalas2.jpg

Εξάλλου, σύμφωνα με ένα τοπικό ιστολόγιο το οποίο παρακολο��θεί τις ραδιοεπικοινωνίες της αστυνομίας, ένας ύποπτος εντοπίστηκε μέσα σε ένα κατάστημα κρατώντας μια χειροβομβίδα στο χέρι, και ένα εκθεσιακό και ένα εμπορικό κέντρο σε μικρή απόσταση εκκενώθηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top