Νεπάλ: Αγνοούνται τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι- Νεκροί 12 πολίτες από χώρες της Ε.Ε

Οι τουρίστες επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα

Νεπάλ: Αγνοούνται τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι- Νεκροί 12 πολίτες από χώρες της Ε.Ε

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ, τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 πολιτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται», είπε η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στην πρωτεύουσα Κατμαντού, Ρένσγια Τίρινγκ. Η ίδια διευκρίνισε ότι οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα.

Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βόρεια του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης. Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, μετά από εννιαήμερη πεζοπορία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ ξεπερνούν τους 6.000. Οι διασώστες αγωνίζονται ακόμη να φτάσουν στις απομονωμένες περιοχές της ορε��νής χώρας.

Παράλληλα, οι ξένοι διπλωμάτες δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επειδή πολλοί τουρίστες δεν δηλώνονται οικειοθελώς στις πρεσβείες και τα προξενεία των χωρών τους, όταν φτάνουν στο Νεπάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΘΑΥΜΑ: Ανέσυραν ζωντανό έναν 15χρονο μέσα από τα συντρίμμια του Νεπάλ!

Συγκλονίζει η μάνα του βρέφους από το Νεπάλ που επέζησε μετά από 22 ώρες κάτω από τα χαλάσματα

Έλληνας σε γάμο στο Νεπάλ συγκλονίζει: «Σώσε με», του είπε η νύφη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top